23 Nisan nedeniyle Başbakanlık koltuğuna, Çankaya İlköğretim okulu 4. Sınıf Öğrencisi Baha Ocak oturdu. Başbakan Tayyip Erdoğan, koltuğunu devretmeden önce yaptığı konuşmada “Siz çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras da demokrasidir, cumhuriyettir, yani egemenliğin millete ait olduğu gerçeğidir” dedi.
Herkesin gözlerinde, belirlediği alanda en iyi olabilecek potansiyelin ışığını gördüğünü kaydeden Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu sırasında dalgın duran bir çocuğu göstererek, “Hele Ela"da çok daha fazla görüyorum” diye espri yaptı.

Bu potansiyelin gerçeğe dönüşmesi ile hayal olarak kalması arasındaki çizginin, “çalışmak” olduğunu dile getiren Erdoğan, bunu bir görev ve zorunluluk, bir eziyet olarak değil, bir keyif, bir mutluluk haline dönüştürmenin ilgi ve yeteneğin birleştiği alanı keşfetmekle ilgili olduğunu söyledi.

“REZİL OLMAYALIM CEMAATE”
Erdoğan, daha sonra “Bundan böyle artık Başbakanlık koltuğumu terk ediyorum. "Terk etmez" diyenlere de bu en güzel cevaptır herhalde...” diyerek, koltuğunu küçük Baha"ya bıraktı. Küçük Başbakan"ın, koltuğun büyük gelmesi üzerine bir görevlinin yardımıyla koltuğa otururken, “Rezil olmayalım cemaate” sözleri gülüşmelere neden oldu.
Erdoğan ve küçük Baha esprileriyle güldürdüler.

Konuşmasına, salondakileri ve ekranları başındaki vatandaşları selamlayarak başlayan Baha Ocak, bugünü çocuklara armağan eden Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Atatürk"ü saygı ve sevgiyle andıklarını dile getirdi.

Atatürk ilkeleri doğrultusunda Türkiye"yi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırma, barış dolu bir dünyada yaşatmanın ülke yöneticilerinin görevi olduğunu söyleyen Ocak, “geleceğe hep beraber yürüneceğini, başarılı olabilmek için bilgili, saygılı, anlayışlı, hoşgörülü ve dayanışma içinde olunması gerektiğini” ifade etti.

“GEMİLERDEKİ PİRİNÇLERİ BOŞALTTIRACAĞIM”
Temsili Başbakan Ocak, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hafta sonu Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak futbol karşılaşmasının skoru ile tuttuğu takım sorulan Ocak, A Milli Takımı tuttuğunu söyledi. Ayrıca bütün takımları tuttuğunu belirterek, başarı dileyen Ocak, “Bu politik bir cevap olmadı mı?” sorusu üzerine de “Biz niye buraya oturduk” dedi.

Soru üzerine, hububat fiyatlarındaki artışla ilgili de değerlendirme yapan Ocak, “Halkımız hiç merak etmesin, bu açık denizdeki gemileri kıyıya çekip içindeki bütün pirinçleri boşalttıracağım” diye konuştu.

Ocak, iktidar ile muhalefet arasında zaman zaman yaşanan gerginliklerin giderilmesi için bir önerisinin olup olmadığının sorulması üzerine de biz Türkiye olarak partiler de olsa her türlü birbirimize bağlıyız. Hep beraber kardeşlik içinde yaşamalıyız. Türkiye"nin böyle bir sorunu olduğuna inanmıyorum. Olsa bile çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu.

“OTURDUĞUM KOLTUKTAN BELLİ DEĞİL Mİ”
Ocak, gelecekte hangi mesleği seçeceğine yönelik soruyu yanıtlarken de soruyla yanıt vererek, “Oturduğum koltuktan belli değil mi?” dedi.
Erdoğan çocuklarla tek tek ilgilendi.

Erdoğan"ın icraatlarına puan vermesi gerekse, kaç puan vereceği sorusuna da Ocak, 10 üzerinden 10 vereceğini dile getirerek, “ülkeyi “çok iyi yönettiğini” söyledi. Ocak, Erdoğan"ın, “öğrencilere çok iyi baktığını, çok iyi bir gelecek sunmak için elinden geleni yaptığını” belirtti.

SEÇİM ERKENDEN OLUP BİTSİN
Bu arada, salondaki çocuklardan birinin, koltuğa oturan Başbakan"ın adını bilmediğini söylemesi üzerine de Ocak, kendisini tanıttı.

Bir gazetecinin, “Erken seçim var mı?” sorusu üzerine de Baha Ocak, bu sorunun makamın gerçek sahibine sorulması gerektiğini belirterek, “Devlet büyüklerimizin seçilmesi, en kısa sürede bizim için de çok büyük bir atılım olacaktır. Çünkü, bizi heyecanlandırmayacaklardır, kim seçilecek, kim seçilmeyecek diye... Erkenden olup bitsin diyorum ben” dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Baha Ocak da Erdoğan"a, makam odasında “besleyip büyütmesi” için bir çiçek armağan etti.

Küçük Başbakan Yardımcısı Hazal Dinç de, Atatürk"ün bu anlamlı ve güzel günü geleceğin büyükleri olan çocuklara armağan ettiğini anımsatarak, “Çocuk demek, yarın demektir, gibi, birçok sözleriyle biz çocukların değerini her zaman vurgulamıştır. Biz çocuklar da her zaman Mustafa Kemal Atatürk"ün izinden gidip, her zaman yeşermiş bir çiçek gibi, dimdik duracağız” dedi.

Erdoğan, daha sonra çocukları makam odasına alarak, imza verirken, çocuklar da Başbakan"ı okullarına davet ettiler.