Mimar Sinan'ın ustalık eseri tarihi Selimiye Camii'nde, cemaat sıcak nedeniyle özellikle cuma namazı gibi kalabalık olarak kılınan namazlarda ayak kokusundan şikayetçi oldu.

Bunun üzerine devreye giren Edirne'nin CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin talimatıyla belediye tarafından alınan 5 adet hava filtreli doğal esans makinesi camiye yerleştirildi. 5 adedi toplam 10 bin liraya mal olan özel hava filtreli doğal esans makinesinin püskürttüğü gül suyu, 6 bin kişinin aynı anda ibadet edebildiği tarihi caminin havasını değiştirdi.

Kendilerine gelen şikayetler üzerine gül suyu ile çözüm bulduklarını kaydeden Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 5 adet özel hava filtreli doğal esans makinesi aldıklarını söyledi. Ayak kokusu yerine makinelerin püskürttüğü gül suyu kokusunun cami havasını değiştirdiğini ifade eden Sedefçi, "Selimiye Camii'nden birkaç ay önce talepler geldi. Yaz aylarında terleme fazla olduğundan cami namaz esnasında ayak kokularının olduğu, bu kokulardan namaz kılan vatandaşlarımızın rahat olduğunu bilgileri iletildi. Şu anda 5 tane gül suyu atan makine benim talimatımla camiye konuldu. Makinelerin attığı gül suyu ile şikayet edilen koku ortadan kalktı. Bu konuda hassas bir belediyeyiz" dedi.

Selimiye Camii imamı Mahmut Müftüoğlu, makinelerin cami içerisinde güzel koku yaydığını belirterek, "Yaz ayı ve havaların sıcak olması sebebiyle camiye gelen insanlar, çorap ve ayak kokularına maruz kalıyorlardı. Edirne Belediyesi tarafından yaklaşık 1 hafta önce alınan 5 makine ile temiz ve ferah koku camiye girişten itibaren etkili oluyor. Bu sistemi Türkiye'deki diğer camilerde kullanmalıdır. Ayrıca, bu uygulama camiye insanların daha çok gelmesini sağlar" dedi.

Velit Bulut isimli vatandaş "Artan hava sıcaklıkları nedeniyle cami içerisindeki ayak kokusundan dolayı geceleri teravih namazlarını çok zor kılıyorduk, şükür ki makineler getirildi, camii içerisi ferah bir şekilde kokmaya başladı. Bu uygulama sadece Selimiye ve Edirne ile sınırlı kalmamalı diğer illerdeki camiilerede konulmalıdır'' diye konuştu.