Baba ile oğul adliyeye getirilirken kısa bir süre görüntülendi. Baba Garipoğlu'nun tedirgin hali dikkat çekti.

Cem Garipoğlu'nun, Çocuk Mahkemesi'ndeki dosyasının da birleştirildiği 7 sanıklı davanın görülmesine Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanıyor. Cem ve babası hakim karşısına birlikte çıkıyor.

Cem Garipoğlu ile babası Nida Garipoğlu, sabah saatlerinde Silivri Cezaevi'nden çıkarıldı. Cem Garipoğlu ile babası iki farklı cezaevi aracı ile adliyeye doğru yolaldı. Konvoyun ilerleyişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Ceazevi araçları adliyenin arka kapısına yanaştı. Gazeteciler çok kısa bir süre baba ile oğulu görüntüleyebildi. Cem Garipoğlu'nun önceki duruşmada olduğu gibi üzerinde beyaz gömlek ile siyah kazak olduğu görüldü. Baba Nida Garipoğlu'nun ise takım elbise giydiği görüldü.

MÜNEVVER'İN AİLESİ DE ADLİYEDE

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ile annesi Nagehan Karabulut da adliyeye geldi Önceki duruşmada katil zanlısı Cem Garipoğlu'na şırınga ile saldırarak olay çıkaran Münevver'in kardeşi Enver Karabulut'un adliyeye gelmediği görüldü.

ADLİYE ÖNÜNDE EYLEMLER

Bu arada Münevver Karabulut'un öldürülmesini protesto eden gruplar da adliye önünde toplandı. Zanlıların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen gruplar, Karabulut'un fotoğraflarını taşıdı.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun, "Tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirak etmek"ten ağırlaştırılmış müebbet, Hayyam Garipoğlu, Habib Kurt, Mehmet Karakayalı ve Ahmet Batur'un "suçluyu kayırmak", anne Tülay Makbule Garipoğlu'nun da "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek" suçundan 6 aydan 5'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Yaş küçüklüğü dikkate alınarak hakkında, "Tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek" suçundan 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası istemiyle Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Cem Garipoğlu'nun dosyası da 11 Şubat'ta yapılan ilk duruşmada, aralarında hukuki ve fiili bağlantı bulunduğu gerekçesiyle bu davayla birleştirilmişti. - DHA