31 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Cem Uzan"ın avukatı, müvekkilinin kanser riski taşıdığını belirterek tedavisi için yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını istedi

“Suç işlemek için örgüt kurmak” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 31 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan"ın avukatı Şaylan Çığgın, müvekkilinin kanser riski taşıdığını belirterek, tedavi için hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, talebi reddetti.
Cem Uzan, babası Kemal Uzan, kardeşleri Murat Hakan Uzan ve Ayşegül Uzan (Akay), amcaları Yavuz Uzan ve Bahattin Uzan"ın da aralarında bulunduğu 33 sanığın “suç işlemek için örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak”, “zimmet”, “dolandırıcılık” ve “devlete karşı dolandırıcılık” suçlarından yargılanmasına, dün İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi"nde devam edildi.
Cem Uzan"ın katılmadığı duruşmada söz alan, Uzan"ın avukatı Şaylan Çığgın, müvekkili hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını istediğini belirterek, mahkemeye 4 sayfalık bir dilekçe sundu. Çığgın, müvekkilinin son 2 yıldır yapılan kan testlerinde “alfafeto protein” değerlerinin normalin üzerinde çıktığını belirterek, bu durumun vücutta bir tümörün varlığına işaret ettiğini söyledi. Uzmanların bu değerin yüksek çıkmasının kanser hastalığını düşündürdüğünü bildirdiklerini anlatan Çığgın, ancak müvekkiline kesin tanı konulamadığını kaydetti.
Çığgın, müvekkilinin yurtdışına muayene ve tedavi olabilmesi için yasağın kaldırılmasını istediklerini kaydederek, TMSF"nin dava dosyasına sunduğu bir dilekçeyle Cem Uzan"ın yurtdışına çıkmasında bir sakınca olmadığını bildirdiğini anlattı. Mahkeme heyeti talebi reddetti. Heyet, Cem Uzan"la ilgili olarak mahkemeye sunulan tıbbi belgelerden tedavisinin mutlak suretle yurtdışında yapılması gerektiğine dair bir tespit bulunmadığını bildirdi.
Davanın sanıklarından Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Hakan Uzan ve Yeşim Öztürk"ün başka davalarda haklarındaki yakalama emri uyarınca arandıklarını belirten mahkeme heyeti, bu kişilerin haklarındaki suçlamanın vasıf ve mahiyeti, dosyadaki delil durumu, bu sanıkların firar etmiş olmalarını dikkate alarak bu dava kapsamında da haklarında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.


MİLLİYET