Borusan Holding tarafından klasik müzik alanında yetenekli genç bir sanatçının yurt dışında lisans üstü eğitim alması için düzenlenen ''konuk şef'' projesi kapsamında bu yıl Cem Yılmaz sahne alacak.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki özel konserden elde edilecek gelir, Çağdaş Özkan ve Sıtkı Kandemir Basmacıoğlu'nun yurt dışı yüksek müzik eğitimine aktarılacak.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nı 2006'da Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, 2007'de Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, 2008'de de Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı yönetmişti.

İDSO, CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ'NDE SAHNE ALACAK

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Şef Alexander Rahbari yönetimindeki orkestraya piyanist Ratimir Martinovic eşlik edecek. Konserde Alexander Nikolayevich Scriabin'in ''Piyano Konçertosu'' ile Cemal Reşit Rey'in ''Türkiye-Senfonik Şiir'' adlı eserleri yorumlanacak.

Viyolonsel ve çello ikilisi olarak 1998 yılında çalışmalarına başlayan Dilbağ Tokay ve Emine Serdaroğlu, yarın Borusan Müzik Evi'nde ''Viyolonsel ve Piyano ile Duygusal Haller'' başlıklı konser sunacak.

Keman virtüozu Gidon Kremer Topluluğu, ''Kremerata Baltica'' ile yarın İş Sanat Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Avrupa cazının çağdaş temsilcilerinden İtalyan topluluk Alboran Trio, Akbank Sanat'ın ev sahipliğinde yarın İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Adını müzisyenlerin ön adlarının ilk harflerinden oluşan dörtlü ''James Farm'', 6 Şubatta İş Sanat Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Konserde, saksafonda Joshua Redman, piyanoda Aaron Parks, basta Matt Penman ve davulda Eric Harland yer alacak.

CRR KONSERLERİ

Keman sanatçısı Cihat Aşkın tarafından günümüzün kaliteli müzik ihtiyacına cevap verebilmek, oda müziği projeleri oluşturmak, müziğe sıra dışı bir yorum getirmek ve genç müzisyenlerin gelişimlerini desteklemek amacıyla 2007 yılında kurulan ''Aşkın Ensemble'', 6 Şubatta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda konser verecek. Topluluk konserde Handel, Haydn, Çaykovski ve Necdet Levent'ten eserler seslendirecek.

CRR Konser Salonu, 7 Şubatta Türk müziği yorumcusu Dilek Türkan'ı ağırlayacak. Türkan konserinde, Cumhuriyet döneminden günümüze tango, fokstrot gibi çeşitli formlarda eserler seslendirecek. Yaylı çalgılar dörtlüsü, piyano, kontrbas ve klarnetten oluşan bir enstrümantal formasyonda eserler, Cengiz Onural ve Oğuzhan Balcı'nın düzenlemeleriyle icra edilecek. Repertuvarda Muhlis Sabahattin Ezgi'den, Kaptanzade Ali Rıza Bey'e, Mehveş Hanım'dan Neveser Kökdeş'e, Fehmi Ege'den Sadettin Kaynak'a değerli bestecilerin eserleri yer alıyor.

CRR'DE BEETHOVEN AKŞAMI

İstanbul Oda Orkestrası'nın çekirdek kadrosundan yola çıkılarak oluşturulan Filarmonia İstanbul, 8 Şubatta CRR Konser Salonu'nda müzikseverlere bir ''Beethoven'' akşamı yaşatacak. Şef Faris Akarsu'nun yönetimindeki orkestraya piyanist Oytun Eren eşlik edecek.

CRR Konser Salonu, 9 Şubatta Türkiye'nin uluslararası başarılara imza atan genç kuşak müzisyenlerinden keman sanatçısı Atilla Aldemir'i, viyolonsel sanatçısı Benyamin Sönmez ve piyanist Tuluğ Tırpan'ı ağırlayacak. Konserde Şostakoviç, Çaykovski ve Tırpan'ın eserleri seslendirilecek.

Atilla Aldemir'in 1840 yapımı J. B. Vuillaume keman ile sahne alacağı konserde, Benyamin Sönmez ise Mateo Goffriller (1698-Venedik) viyolonselle eserleri yorumlayacak.

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki İstanbul Senfoni Orkestrası, 10 Şubatta CRR Konser Salonu'nda sahne alacak. Konserde orkestraya solistler Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar eşlik edecek.

Türk müziğinin usta yorumcusu İnci Çayırlı, 11 Şubatta CRR Konser Salonu'nda vereceği konserde eski ve yeni tangoları, film müziklerini yorumlayacak. Tango Alla Turca topluluğu müziğiyle, Danset Tango Company sanatçıları da danslarıyla sanatçıya eşlik edecek.

ŞİRİN PANCAROĞLU 6 ŞUBATTA KONSER VERECEK

Yıllar boyunca büyük kitleleri peşinden sürükleyen, özgürlüğe, sevgiliye ve hayata olan tutkuyu hayran kalınan sözlerle ifade eden efsanevi Bob Marley, 64. doğum yıl dönümü dolayısıyla 6 Şubatta Babylon'da anılacak.

Sesi ülke sınırlarının dışına ulaşan Sabahat Akkiraz, 6 Şubatta Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, 11 Şubatta Borusan Müzik Evi'nde konser verecek.

Viyolonsel sanatçısı Erman İmayhan ve piyanist İris Şentürker, 11 Şubatta Akbank Sanat'ta sevenleriyle buluşacak.