Cem Davran, İstanbul'un trafik sorununun sorumlusunu bulduğunu söyledi. Trafikle boğuşmamak için genelde taksi ve metro kullandığını belirten ünlü oyuncuya göre; trafiği kadın sürücüler karıştırıyor.  Davran şöyle konuştu: "Mümkünse kadınların daha az araç kullanmasını sağlayacak yöntemler bulmalıyız. Bana göre kadın sürücülerin yüzde 90'ı kötü sürücü. Araçtan anlamıyorlar. Eşime hep aracın nasıl çalıştığını teknik olarak bilmesi gerektiğini söylerim."
 
Cem Davran'ın bu iddialı açıklamalarına bazı ünlü kadın sürücülerden cevap geldi. Çoğu Davran'a hak verse de sözleri ağır buldu.
 
ERKEK GİBİYİM
 
Nefise Karatay: Doğru kadınlar trafikte ağır kalıyorlar ama ben erkeklerden daha iyi araba kullanırım. Deyim yerindeyse erkek gibi sürücüyüm. Kadınların trafikte tecrübesi az. Bu sorunu kadın erkek olarak değil de kanunların yaptırım gücü olarak bakmalıyız. Yurtdışında hız limitini aştın mı asfalta yatırıp kelepçelendiğini görüyoruz. Herkes trafik kuralarına uygun davranıyor. Türkiye'de ise trafik cezalarının ağırlığı yok.
 
CİNSİYETLE İLGİLİ DEĞİL
 
Seray Sever: Kadın erkek diye ayırmıyorum. Bu tecrübeyle ilgili. Daha çok iş hayatında oldukları için erkekler daha iyi araba kullanıyorlar bu doğru. Ama ben çok iyi araba kullandığım için bu sözleri üstüme almıyorum. O zaman büyük araç kullanan erkekler de kadınların üzerine araç sürüyor.
 
ONLAR TRAFİK CANAVARI
 
Hilal Cebeci: Ne alakası var. Çok tehlikeli araba kullanan erkek sürücüler de var. Kadınların istatistiklere göre erkeklere oranla daha az kaza yaptıkları ortaya çıktı. Erkekler trafik canavarı oldukları için trafik kurallarına uyan kadınların araba kullanmasından rahatsız oluyorlar.
 
HABER: Okan IŞIK-BUGÜN