Aydınpost'un kamuoyuna duyurduğu işadamı Cem Cemil Öztürk'ün CHP Aydın Belediye Başkan adayı olacağı haberi üzerine dün gece yarısına kadar, haber dairesi mail ve yorum yağmuruna tutuldu.

CHP'den belediye başkan adayı olacağını duyuran Aydınpost'u arayarak gelişmeleri aktaran Öztürk ardından yazılı açıklamada bulundu.

Sosyal Demokrat çizgiden hiç sapmadığının altını çizen Cem Cemil Öztürk, "Ben demokratım. 12 Eylül sonrası dönemde de sadece Sosyal Demokrat çizgide kaldım, yolumu hiç şaşırmadım, hiç sapmadım. SODEP"in kuruluşunda yer aldım. SHP"de bulundum. Birleşme süreci sonrasında, CHP üyesiyim. Bu üyeliğimi şerefle sürdürüyorum" dedi.

HİÇBİR ZAMAN YALPALAMAM YOK

Bu çizgimde hiçbir zaman bir şaşkınlık, yalpalama yoktur. Eşim, mimar Nilüfer Öztürk"ün yeni dönemde CHP İl Yönetim Kurulu üyeliğine aday olması ve seçilmesi tek bir gerekçeye dayanır. “Ülkemizin demokratik değerleri tahrip edilmekte ve Atatürk"ümüzün Türkiye"sinden ciddi sapmalar yaşanmaktadır. Buna topyekün ve tüm yurttaşlar karşı durmalıdır. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Ve demokratik değerlerimize, laik demokratik Cumhuriyetimize sahip çıkılmalıdır. Ben de bu amaçla bu görevlerin üstesinden gelebilmek için görev alıyorum. “ Kendisinin bunun dışında hiçbir beklentisi veya saklı amacı yoktur. Bunun tersi söylemler ya kendisini tanımamak ya da, doğrudan saldırı ve hakarete girer. Bu soylu ideallerinin dışında hiçbir gizli niyeti, tali niyeti de yoktur.

 

ADAY OLMAMI İSTEYEN YURTTAŞLARIMIZDIR

 

Ben hiçbir yere aday değilim. Açık ya da kapalı hiçbir niyet taşımıyorum. Ancak, Aydınlı yurttaşlarımızın benden bu doğrultuda yıllardır bir beklentisi ve baskısı vardır. Durum bundan ibarettir.

 

CHP DIŞINDA HİÇBİR PARTİYE ÜYE OLMADIM

 

1980"den bu yana, CHP dışında hiçbir partiye, hiçbir dönemde gitmedim. CHP dışında hiçbir partiye hiçbir zaman üye olmadım. Başka bir partiye geçen yıllarda gittiğim ya da üye olduğum türündeki bilgi tümü ile gerçek dışıdır, kötü niyetli bir çamur atma amaçlıdır. Ben “ DAVETLİ KONUK” sıfatıyla geçen yıl DYP "nin bir etkinliğinde bulundum. Bunu başka biçimde ifade etmek ilkelliktir ve demokratik geleneklere ve diyaloglara aykırıdır. Bu durumu bütün CHP örgütleri ve yöneticileri de bilmektedir. Kaldı ki DYP de laik demokratik çizgide bir partimiz olup içerisinde çok sayıda ve çok saygı değer dostlarım bulunmaktadır.

 

İNŞAAT HİBE OLARAK YAPILMIŞTIR

 

Şirketlerimizden biri iki yıl önce Aydın"ımızın güzel bir ilçesinde sekiz derslikli bir ilk öğretim okulunun tüm kaba inşaatını hibe olarak yapmıştır. Yasal bir hak olmasına rağmen buradaki tüm harcamalarının hiçbir kuruşunu vergisinden düşmemiştir. Ve bunu bir ibadet saydığı içindir ki reklamını yapmamıştır. Meraklısına gezdirilebilir. Aydın"a yaptıklarımı kısa bir röportaja sığdırmam mümkün değildir. Yakışık da almaz. Merak edenler randevusuz olarak ziyaterime gelebilir ve tüm sorularına tek tek yanıt bulabilir.

 

ADAYI PARTİMİZ BELİRLEYECEKTİR

 

CHP örgütlerinde, kayıtlı tüm üyeleri ve parti yandaşlarını, sempatizanlarını birbirine bağlayan temel özellikler; dostluk, kardeşlik ve dayanışmadır. Bunun temel harcı"da, Laik, Demokratik, Hukukun üstünlüğüne dayalı tam bağımsız Türkiye ideali"dir. Bu kapsamda, tüm parti yöneticileri, üyeleri ve sempatizanları benim dostumdur. Dostluk ve yakınlık ilişkilerimi birkaç kişiye indirgemek bana ve tüm partililerimize haksızlıktır. Tüm dostlarıma haksızlıktır. Partimiz, belediye başkanı adayını kendi tabanına giderek belirleyecektir. Asıl olan, demokratik olan da budur. Ortalıkta dolaşan tüm sözler yakıştırmadır. Adaylık konusunda hiçbir eğilimim dahi yoktur. Bu konunun ve dedikodunun kapatılmasını dilerim.