Koşaner’in “Kendi askerimizi vurduk, rasgele mayınlar döşenmiş” diyerek dikkat çektiği çarpıklıkları ‘kepazelik’ olarak değerlendirmesinin son derece önemli olduğuna işaret eden Çelik, şöyle devam etti: “Sayın Koşaner’in söylediği ihmaller suç unsurudur. Rasgele döşenen mayında gençlerimizin şehit olması başlıbaşına suçtur. Komutanın siperi terk etmesi de suçtur.
 
Savcıların harekete geçmesi gerekiyor. Koşaner Paşa bunları söylemekle mi yetindi, yoksa adı bahsi geçenlerle ilgili bir şey yaptı mı? İhmal ve kusurlarla ilgili ne yapıldı? Bunlar kamuoyuyla paylaşıldığı zaman anlamlı hale gelir. Eğer hiçbir şey yapılamadıysa, bu açıklamalar itiraf da olmaz, özeleştiri de olmaz, sızlanmadan öteye gitmez...” 
 
Hüseyin Çelik, Koşaner’in Balyoz darbe planının yapıldığı iddia edilen 1. Ordu için söylediği “Her şeyi çaldırmışız” sözlerine tepki gösterirken de, “1.Ordu’ya çaldırdığı için kızıyor. Halbuki böyle bir hazırlığın içinde olmalarını eleştirmeliydi. Adına seminer değil, ne derseniz deyin.
 
Mahiyeti değişmez. 1.Ordu da yapılan açık bir darbe planlamasıdır. Paşa buna tepki göstermeliydi” dedi. 
 
Koşaner’in ses kaydında dikkat çekici cümlelerden birisi TSK’ya cumhuriyeti koruma, kollama görevi veren TSK İçtüzüğü’nün 35’inci maddesiyle ilgiliydi. Koşaner, bu maddenin değiştirilmesi tartışmasını, “Hani diyorlar ya 35’inci maddeyi kaldır da bilmem ne maddeyi koy. İster koy, ister koyma. Biz Silahlı Kuvvetler olarak bunun için varız. Bu bizim doğal tarihi görevimiz” sözleriyle değerlendiriyordu. AK Parti’li Çelik, “Darbeyi meşru gören bu yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil” diyerek tepki gösterdi. - Radikal