AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ''Muhalefet seçim beyannamesini Allah sorusun uygulama fırsatı bulursa Türkiye bir hafta içinde batar'' dedi.
 
Ömer Çelik, partisinin milletvekili aday adaylarıyla HiltonSA Otel'de yemekte bir araya geldi.
 
Çelik, burada yaptığı konuşmada, AK Parti geleneğinde yol arkadaşlığının çok önemli olduğunu söyledi.
 
Siyasetin tanımına dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:
 
''Bana 'siyaset nedir' diye sorarsanız iki tanımı önemserim. Birincisi, derim ki 'en yüksek insan faaliyetidir', ikincisi de 'en mükemmelinden beşeri faaliyettir'. Siyasetin aşağılandığı kültürlerin yerine siyasetin çok yüceltilmesi gerektiğine inanıyorum. Kendi hayatınızın dışındaki insanlara bir şeyler verebileceğiniz yegane uğraş alanlarından biridir siyaset. Ne yapacağınızı bildiğiniz bir konuda kararlıysanız, bir projeniz varsa, hayata dönük bir duruşunuz varsa, siyaseti kendinize birtakım çıkarlar üretmek üzere örgütlemiyorsanız o zaman siyaset elinizde başka insanların sorunlarına çözüm üreten panzehire dönüşebilir. AK Parti'yi bizim, için bu millet için anlamlı kılan şey işte bu fikriyatı ve bu kararlılığı temsil etmesidir. AK Parti sadece fikriyattan ibaret bir siyasi dernek değil, AK Parti iktidarı kendi kişisel cennetleri gibi görenlerin algıladığı gibi bir siyasi rant şirketi de değil.''
 
Çelik, bir milletvekilinin eksik olmasının, bir vatandaşın yanlış tasarrufta bulunmasının ülkenin kaderiyle ilgili yanlış sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.
 
Muhalefetin seçim beyannamesini geceden sabaha kadar okuduğunu, okuduğu zamana acıdığını söyleyen Çelik, ''Muhalefet seçim beyannamesini Allah korusun uygulama fırsatı bulursa Türkiye bir hafta içinde batar. Türkiye'yi battığı yerden de kimse çıkaramaz'' diye konuştu.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Çelik, Gandi'yi örnek alan bir ana muhalefet partisi genel başkanı bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
 
''Gandi'nin kitabını okuyanlar bilirler. Onun 'yedi ölümcül günah' dediği günah listesi vardır. Birincisi şudur, Gandi'yi örnek alan genel başkanın bunu çok iyi anlaması lazım. İlkesiz siyaset. Şimdi sayın Kılıçdaroğlu ne söylese bir başka parti yetkilisi onu tekzip ediyor, tekzip edecek bulunmazsa kendi kendi kendini tekzip ediyor. Ortaya attıkları aile sigortası gırgır dergilerindekileri andırıyor. Böyle bir şeyin uygulanma imkanı yok, matematiksel olarak da sosyal olarak da yok. Kim ne veriyorsa ben beş fazlasını veriyorum devri devam ediyor. İyi bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz, iyi bildiğimiz işlerle uğraşacağız, bunlarla uğraşmayacağız, onların kendi kendilerine yapacakları yeter.''
 
Çelik, seçim beyannamelerinde, parti programlarımızda önceliklerinin her zaman demokratikleşme, özgürlük, hukuk devleti olduğuna dikkati çekerek, ''İnsanımızı doğrudan etkileyen meseleler bunlardır. Bu nedenle her zaman bizim açımızdan öncelikli olmuştur. İnsanın insanca, insan şeref ve haysiyetine yakışır standartlarda hayat sürme hakkı her zaman önceliktir. Bu nedenle bunu seçim beyannamesinin ilk bölümüne koyarız. Sonra ikinci haklar, ihtiyaçlar gelir, ekonomiyle kültürle ilgili'' dedi.
 
-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ-
 
Anayasa değişikliğine de değinen Çelik, şunları söyledi:
 
''12 Haziran'dan sonra anayasa değişikliği reformuyla Türkiye ileri demokrasi konusunda gerçek kararını vermiş olacak. Bunun için çok bedel ödedik. Bir başbakanımız 27 Mayıs darbesinde şehit oldu. Bu ülkeye vatanseverlik gibi sundular darbeciliği. Milli iradenin hakim olması, hukukun hakim olması bu ülkede insani değerler konusunda tartışmanın söz konusu olmaması için ustalık döneminde AK Parti iktidarının Türkiye'nin değişim sürecini tamamlaması ve bu süreci taçlandırması gerekiyor. Mesele iktidara gelmekte değil, mesele millet odaklı, halkın lehine, halk odaklı bu değişimi gerçekleştirmek üzere iktidar olmamız gerekiyor. Yoksa bir sürü iktidar geldi, gitti biz de gelir gideriz. Bugün Türkiye'de demokrasi sağlam olmasaydı ekonomisi de sağlam olmazdı. Ekonomisi sağlam olmasa dış politikası sağlam olmazdı. İyi bir anayasal düzeniniz yoksa, toprağa iyi bir tohum ekemezseniz iyi bir ürün alamazsınız. O ürünü sağlam olmazsa satamazsınız. Bunların her biri diğerini etkiler. Bunlardan birini çekip attığınızda sistem darmadağın olur.''
 
-ADAY ADAYLARINA-
 
Çelik, partisinden aday adayı olanlara ''Adaylığa giden süreçte kader arkadaşlığı yaptık. Kader arkadaşlığının anlamını idrak etmek üzere bir araya gelmeyi doğru buldum. İnsan yoldan vazgeçer ama yoldaştan vazgeçmez. Yoldaş olmazsa yolun da değeri yoktur. Bir sofrada yediğiniz yemek bile onu paylaştığınız insanlarla kıymetlidir. Bu toplantının amacı aday adaylarımızla bir araya gelmektir. Genelde bu tip toplantılarda sanki kaybeden varmış, kazanan varmış gibi olur, bu doğru değildir'' diye seslendi.
 
Yaşanılan ne varsa ister bir gün olsun, ister on yıl, ister yüz yıl olsun, bunun nasıl kıymetlendirildiğinin önemli olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti:
 
''Yolun kıymeti hangi yoldaşlarla bu yolu yürüdüğümüzle ilgilidir. Adamın biri dağ başında kaybolur. Dağın arkasında olduğu söylenen köye gitmek istemektedir. Ne kadar sürede gideceğini soracak insan ararken yaşlı adam görür. Adama dağın arkasındaki köye kaç saatte gidebileceğini sorar, yaşlı adam susar. Tekrar sorar, yine yaşlı adam susar. Bunun üzerine sinirlenir ve 'Ne kadar nezaketsiz insan bu' diye kızarak yürümeye başlar. İki üç adım attıktan sonra yaşlı adam ''2 saat 15 dakika' der. Adam döner, 'Ya amca ben sana bu soruyu defalarca sordum söylemedin' der. Yaşlı adam 'Önce yol yürüyüşünü görmek istedim' der.''
 
Çelik, aday adaylarına ''Büyük bir resmin parçasıyız. Hiçbirimiz tek başımıza çok kıymetli, çok vazgeçilmez değiliz. Bu büyük resmin rengi olduğunuz için bu anlamlı büyük tabloyu oluşturuyoruz. Büyük usta Aşık Veysel'e 'Sen elini perdede sabit tutuyorsun, başkaları gezdiriyor, neden' diye sormuşlar. Büyük usta Aşık Veysel der ki 'Onlar benim tuttuğum yeri arıyorlar'. O sebeple, siz aradığınız yeri bulmuşsunuz, partimizin önde gelenlerisiniz, kurmaylarısınız. Bu büyük mücadelenin parçası olarak zaten aday adayı olmakla birlikte bu büyük tuvalin, büyük tablonun parçası haline gelmiş oluyorsunuz'' dedi.
 
Yemeğe, AK Parti Adana milletvekilleri, belediye başkanları, parti teşkilatı yöneticileri de katıldı.
AA