Komisyon'da kabul edilen 4+4+4 yasa teklifinde CHP'nin tutumunu sert bir dille eleştiren Çelik, CHP ve BDP'yi aynı kefeye koydu.

Çelik; ''Yasa teklifi Komisyon'da kabul edildi. Ayın 27'sinden sonra TBMM'de bu konu gündeme gelecektir. CHP'nin bu konuda dayatması BDP'ye benziyor. BDP nasıl isteriz, yaparız, yıkarız diyosa CHP'de diyor ki bizim dediğimiz gibi yapmazsanız biz maraza çıkartırız.'' dedi

TBMM'de böyle olayların yaşanmaması gerektiğini söyleyen Çelik; ''Biz CHP'nin dayatmalarına Ak Parti olarak eyvallah etmeyeceğiz. Herkesle konuşmaya görüşmeye hazırız ama uzlaşma maskesi altındaki dayatmalara Ak Parti boyun eymeyecektir. Onlar bize ellerini uzatırlarsa biz onlara kollarımızı uzatırız.'' dedi

İşte Çelik'in konuşmasından satır başları;

MKYK'DE EN ÇOK SURİYE KONUSU ELE ALINDI

MKYK'de görüşülen konular dış gelişmelerle ilgili oldu. İç güvenlik meselesi tüm boyutları ile tartışıldı. Ekonomik meseleler masaya yatırıldı. MKYK toplantısında en çok Suriye ele alındı

Başbakan Erdoğan yarın 12 şehidimizin cenazesine katılacak. Bu yüzden grup toplantısı yapılmayacak.

TAMPON BÖLGE İLE İLGİLİ ALINMIŞ KARAR YOK

Suriye konusunda önümüzdeki günlerde neler yapılacağı sorulduğu zaman Başbakanamız çok açık olmamak üzere 'yapılması gerekenler yapılacaktır' gibi bir cevap veriliyor. Tampon bölge ile ilgili alınmış bir karar yoktur. Büyükelçimizin geriye çekilmesi de söz konusu değildir.

Konsolosluk işleri Halep Konsolosluğu üzerinden verilmektedir. Türkiye'ye gelen Suriye'ye gelen mülteciler 16 bin 79 kişiydi bu sabahtan itibaren. Bu artabilir.

Yakın yerlerde kamplar hazırlanmaktadır. Sağlık hizmetleri verilmektedir. Muhaliflerin kıstırdığı kamu görevlileri de Türkiye'den yardım istiyorlar. Türkiye bu konuda da rejim muhalifi kim olursa olsun Türkiye gereken insani yardımı yapmaktadır.

Türkiye'nin bu rejimle problemi vardır. Suriye ile sorunu yoktur. Beşar Esad halkını katletmeye devam ediyor. Türkiye her türü opsiyonu tanıdı kendilerine. Ama her seferinde Esad sadece zaman kazanmak için uğraştı.

Ümit ediyorum Suriye halkı umut ettiği barışı bulur ve orada artık kan dökülmez. Türkiye bunun tahakkuku için çalışıyor.

HABER ALINAMAYAN İKİ TÜRK GAZETECİ

Suriye yönetiminin bu gazetecilerin kendi ellerinde olduğu açıklama yoktur. Türkiye Suriye'ye resmen çağrıda bulunmuştur. Türkiye'nin resmi çağrısı olmuştur. Türkiye'ye ama henüz bir cevap verilmiş değildir.

AFGANİSTAN'DAKİ 12 ŞEHİT

Afganistan'da 12 askerimiz şehit olmuştur. Öncelikle onlar için Allah'tan rahmet diliyorum. CHP bu konuda sözleri kendine göredir. Türkiye'nin menfaati görecelidir. CHP'ye göre bize göre başkadır.

CHP'nin böyle görüşü olabilir. Ama Kore Savaşı'ndan beri özellikle insani yardım amaçlı olarak bizim ordumuz olmuştur.

BU KAZA TÜRKİYE'DE DE OLABİLİRDİ

Geçen sene 28 ayrı bölgede askerimiz vardı. Askerimiz dünyanın dört bir yanında ülkemizin temsilcileri olarak bulunuyorlardı. Afganistan'da da bu amaçla varlar. Kaza meydana gelmiştir. Bu kaza Türkiye'de de olabilirdi.

Bizim aslında Afganistan'daki askerlerimiz en çok sevilen askerlerimizdir. Afganistan'daki askerlerimiz Afgan halkı ile çatışırken hayatını kaybetmemiştir. Bizim orada ne milli muhalefetimiz var diyenler olabilir.

Biz sadece yönetilen bir ülke değiliz. Dolayısıyla bu konumda olduğunuz zaman bir bedeli var bunu vermek zorundasınız.

NEVRUZ KUTLAMALARI

Dün Nevruz kutlamaları altında bazı izinsiz gösteriler yapıldı. Yine hoş olmayan bazı hareketler meydana geldi. Bunların olmaması gerekiyor.

Çarşamba günü bahar bayramıdır. Nevruz kimin bayramıdır diye sorarsanız kim ne hissediyorsa o bayramıdır.

İster Türk, İster Kürt kim olursa olsun Nevruz kutlanmaktadır. Kışın ardından yeni bir doğaya uyanıyorsunuz. Bu güzelliği paylaşmak varken bahar bayramını bahane ederek ortalığı yıkıyorlar bu anlaşılır değil.

Hükümetimizde bu işin barışçıl şekilde kutlanmasını temenni ediyor.Maalesef art niyetli insanlar başka kalkışmanın vesilesi yapıyorlar. BDP Başkanı bir açıklama yapmış. Nevruz mücadele bayramıdır diye.

NEVRUZ ABDULLAH ÖCALAN İÇİN İCAT EDİLMİŞ DEĞİL

Kurban Bayramı'nı kurban gibi, milli bayramını milli bayram gibi kutlayalım. Bayramları ruhuna uygun idrak edelim. Nevruz Kürtler için Abdullah Öcalan için icat edilmiş değil. Türkiye'de Kürt dediğimiz vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızın makul isteklerinin çok öenmli kısmını Ak Parti karşılamıştır.

NE ZAMAN REFORM İÇİN ADIM ATSAK BDP PROPOGANDA YAPIYOR

Bu meselesinin çözülmesi için Türklerin ikna Kürtlerin tatmin edilmesi gerekir. PKK istedi diye reform yapılmaz. Ne zaman Reform için adım atsak BDP propoganda yapıyor.

Biz Kürt vatandaşlarımızın bu memlekette memnun vatandaşlar olmasını istiyoruz. Gayrimüslimlerle ilgili açılım yapıyoruz. Eline silah alıp dağa mı çıkıyorlar, terör örgütü mü kuruyorlar.Hayır. Demokralikleşme sonuna kadar devam edecek.

BATARSAK HEPİMİZ BATACAĞIZ

Bu memleket hepimize ait. Geminin dibi delinirse hepimiz batarız. O geminin içinde hepimiz varız. Eğer geminin gibi delinirse kendileride batar bunu bilsinler.

YENİ TEŞVİK PAKETİ

Hani borcumuz arttı diyorlar. Türkiye'nin borcu arttı diyorlar. 27 Avrupa Birliği ülkesinde borcun milli gelire oranı yüzde 87 dir bu bizde bu yüzde 36'ya kadar inmiştir. Bu önemli bir gelişmedir.

ULUDERE OLAYI ÖRTBAS EDİLMEYECEKTİR

Mülkiye müfettişleri çalışmalarını sonlandırmak üzeredir. Tüm çalışmalar bittikten sonra bunlar kamuoyu ile paylaşılacaktır. O günün sabahında söylemiştim bu asla örtbas edilmeyecektir. Gerekli inceleme yapılacak ve sonuç paylaşılacaktır. Sağlıklı sonuçlar için zaman zaman detaylı irdelenmesi gerekiyor.

Sağlıklı sonuca varmak için sabırlı araştırma yapılması gerekiyor ve bu yapılıyor.Sonuç şefaaf olarak açıklanacaktır.

CHP'NİN BU TUTUMU TIPKI BDP'YE BENZİYOR

Biz bunun ne olduğunu paylaştık. Komisyonda kabul edildi yasa teklifi. Ayın 27'sinden sonra TBMM'de bu konu gündeme gelecektir. CHP'nin bu konuda dayatması BDP'ye benziyor. BDP nasıl isteriz, yaparız, yıkarız diyosa CHP'de diyor ki bizim dediğimiz gibi yapmazsanız biz maraza çıkartırız.

Daha öncede söyledim. Biz TBMM'de vekillerin birbirine of bile demesini istemeyiz. Biz CHP'nin dayatmalarına Ak Parti eyvallah etmeyecektir. Herkesle konuşmaya görüşmeye hazırız ama uzlaşma maskesi altındaki dayatmalara Ak Parti boyun eymeyecektir.Onlar bize ellerini uzatırlarsa biz onlara kollarımızı uzatırız.