Annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen taziye çelenleri, cadde ve sokaklara taştı.
 
Erdoğan'ın annesinin cenazesine katılmak isteyenler Fatih Camii'ne sığmadı. Kalabalık cenaze namazını çevredeki sokak ve caddelerde kıldı.
 
Cenaze törenine siyaset, iş dünyası, spor ve sanat çevrelerinden büyük bir katılım oldu.
 
Annesinin mezarlık işlemleri ile bizzat ilgilenen Başbakan Erdoğan, cenazenin evden Fatih Camii'ne getirilmesi ve mezarlığa geçişi sırasında makam arabasına binmedi. Erdoğan cenaze arabasının arka koltuğuna otururak son yolculuğunda annesinden ayrılmadı.
 
 İLGİNÇ ÇELENK
 
Tenzile Erdoğan'ın son yolculuğuna uğurlanacağı Fatih Camii'ne sabah erken saatlerden itibaren çok sayıda çelenk gönderildi. Oysa Başbakanlık çelenk gönderilmemesini istemişti. Polis cami avlusuna almadığı çelenkleri girişte birikitiriyor. Gönderilenler çelenkler arasında üzerinde Ergenekon soruşturmasının aranan şüphelilerinden "Bedrettin Dalan"ın adının yazdığı bir çelenk de yer aldı.
 
Diğer çelenklerden bazıları KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sanatçılar Mahsun Kırmızıgül ve Ferdi Tayfur ile Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysan, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Teknik Direktörü Şenol Güneş adına gönderildi.
 
BAŞBAKANLIK İSEGEV’E BAĞIŞ İSTEMİŞTİ
 
Başbakanlıktan dün yapılan açıklamada, cenaze için medya kuruluşlarına taziye ilanı vermek çelenk veya çiçek göndermek yerine (İSEGEV) İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı’na bağışta bulunulması istenmişti.