Ziyarete Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın İl kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, ÇEKÜL Vakfı Aydın İl Temsilcisi Nilüfer Öztürk, Aydın Makine Mühendisleri Odası Başkanı Metin Albeyoğlu ve ÇEKÜL Vakfı üyeleri katıldı.

Ziyaretet konuşan ÇEKÜL Aydın İl Temsilcisi Nilüfer Öztürk, Aydın’ın kültürel değerlerini tanıtmak amacında olduklarını ifade etti. Sivil toplum kuruluşları ile birlikte Aydın’ın kültürel varlıkları için neler yapabileceklerini tartıştıklarını ifade eden Öztürk, “Aydın’ın değerlerini ön plana çıkarmalıyız. Şu anda, Gümrükönü Hanı ve Nasuh Paşa Külliyesi’nin bulunduğu alanda çalışmalar sürüyor” dedi.

Aydın Valisi Kerem Al ise yaptığı açıklamada ÇEKÜL Vakfı üyeleri ile daha sık bir araya gelmeyi planladıklarını ifade etti. Kültürel mirasın korunması ve restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Vali Al, “Vakfımızın ellerin makul projeler var ise üstüne düşeceğiz. Bu konuda fonumuz mevcut” diye konuştu.

“AYDIN UYGARLIKLAR VADİSİ”

Aydın’ın kültürel varlıklarını tanıtmada sıkıntı yaşadığını kaydeden Al, “Aydın’a uygarlıklar vadisi diyoruz. Elimden geldiğince kazı alanlarını geziyorum. Geçtiğimiz günlerde Magnesia’ya uğradım Dikkat ve ilgi konusunda ilgisiz olduğumuzu gördüm. Bunu geride bırakmalıyız” dedi.

İtalya’nın Pompei ve Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentinin İstanbul’dan daha az bir kültürel mirasa sahip olmasına rağmen turizm sektöründeki gelirinin İstanbul’dan çok daha fazla olduğuna dikkat çeken Al sözlerini şöyle tamamladı: “Eserlerimize ve kültürel mirasımıza sadece sanat gözüyle bakmamalıyız. Bu mirasımızın bize büyük ekonomik getirisi olabilir. Üzerimize düşeni Aydın’da yapmak zorundayız. Fırsat buldukça antik kentlere gidip çalışmaları izliyorum”

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, Gümrükönü Hanı Projesi’nin ihalesinin yapıldığını belirterek, sözleşme aşamasında olduklarını ve 6 ay gibi bir süreçte projeyi tamamlayacaklarını ifade etti.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png