'40' isimli sinema filminde insan kaçakçılığının acı yüzü gözler önüne serildi. Kaçakçıların Paris ve Hamburg diye İstanbul'a getirip bıraktığı 170 'kandırılmış siyahi', filmde figüran olarak kendi dramlarını oynadı, 150 YTL kazandı..

Yönetmenliğini ve senaristliğini Emre Şahin'in yaptığı '40' adlı sinema filminin çekimleri tamamlandı. Başlıca rollerini 'Heroes' dizisinin Somali asıllı oyuncusu Ntare Mwine, Deniz Çakır ve Ali Atay'ın oynadığı '40'ın yapımcılığını Sarah Wetherbee ile Bülent Yurdakul üstleniyor. Türkiye'de ilk defa red-cam kamerayla çekilen film; İstanbul'da yaşayan üç kişinin hayatlarının bir çanta içinde bulunan 40 bin Euro etrafında nasıl değiştiğini gözler önüne serecek. Filmde belki birçok İstanbullu'nun bile hiç görmediği sokaklar ve yaşamlar belgesel tadında sinemaseverlerle buluşacak.

SİYAHİLER YETERLİ GELMEDİ
Cannes Film Festivali için başvurusu yapılan '40' eğer kabul edilirse; yaz aylarında gösterime girecek. Festivale kabul edilmezse gösterim tarihi Ekim 2009 olacak. İnsan kaçakçılığının acı yüzünü de gözler önüne serecek olan '40' isimli film sayesinde umut tacirleri tarafından kandırılan insanların dramları beyazperdeye yansıyacak. Yaklaşık 200 siyahi figüranın rol aldığı '40'ın çekimleri ilginç olaylara da sahne oldu. Oyunculuk ajanslarında bulunan 30 siyahi figüran yeterli gelmeyince İstanbul sokaklarında tam bir 'siyahi oyuncu' arayışı başladı. Derken Eminönü ve Karaköy'de işportacılık yaparken bulunan 30 siyahi figüran da filmde rol almaları için ikna edildi. Diğer 140 siyahi oyuncu ise mesken edindikleri Nişancı semtinde bulundu. Figüranlar iki günlük çalışmanın karşılığında da 150 YTL kazandı.