Büyükekşi, "Asıl mağdur olanlar alacaklı olanlar. Bundan kimse bahsetmiyor" dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantı düzenleyerek hem Türkiye'nin son 10 yıllık ihracat performansını detaylı olarak değerlendirdi hem güncel konulardaki soruları yanıtladı.

Yeni çalışmalar var

Bu kapsamda, Çek Yasası'yla ilgili soruları da yanıtlayan Büyükekşi, "Çekte hapis cezasının kaldırılmasını istemiyoruz" diyerek şunları söyledi: "Ödeyemeyenlerin mağduriyetinden söz ediliyor. Asıl mağdur olanlar alacaklı olanlar. Bundan kimse bahsetmiyor. Bunun altını çiziyoruz. Mağdur olanlar alacaklı olanlar, onun dikkate alındığı bir çalışma var. Onu destekliyoruz."

Her bilgi açıklanmaz

Büyükekşi, temmuzda yürürlüğe girecek Ticaret Kanunu'yla ilgili değerlendirmeler yaparken, bazı sıkıntılar olduğuna işaret etti. Şirketlerin bazı bilgilerinin paylaşılmasını sakıncalı gördüklerini ifade eden Büyükekşi, yurtdışında da her bilginin açıklanmadığını vurguladı. Yasa ile finansal tabloların açıklanmasının öngörüldüğüne belirten Büyükekşi, "Yanlış anlaşılmalar var. Bizim anladığımız şekilde ise biz karşı çıkıyoruz" dedi.

İşkolu barajı inmesin

İşçi-işveren ilişkilerini düzenleyen "Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı"na da değerlendiren Büyükekşi, taslağın bu şekilde yasalaşmasını iş barışı açısından 'son derece sakıncalı' gördüklerini söyledi. Yüzde 10'luk işkolu barajının korunmasını isteyen Büyükekşi, şöyle devam etti: "1980'den beri sosyal barış var Türkiye'de. Asgari ücrete bakın. Refah seviyesi nereden nereye geldi. Ayrıca geçmişte ücret sendikacılığı yapıldı. Bu tür sıkıntıların yaşanmasını istemiyoruz." Fransa, İspanya ve Yunanistan'da grevler nedeniyle yaşanan sorunları herkesin bildiğini hatırlatan Büyükekşi, konuyla ilgili önerilerini ilgili bakana ilettilerini söyledi

bugün