Dünya Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası için Meksika'ya gelen ve burada sebepsiz bir şekilde 'Nezarete' atılan Milli Takıma yapılan uygulamaya, sert tepki geldi. Türkiye Voleybol Federasyonu, konuyu uluslar arası platforma taşıdı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün tepkisi daha sert oldu: 'Çekin takımı.'Ay-Yıldızlı ekibin başkent Mexico City'de havaalanında yakalanan uyuşturucu kuryeleriyle aynı odaya konulmasını şiddetle protesto eden Federasyon, Dünya (FIVB) ve Avrupa (CEV) Voleybol Federasyonu'na birer yazı gönderdi. FIVB, yaşananlardan ötürü Türkiye'den özür diledi ve soruştura başlattıklarını, Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık'a bildirdi. Yaşananları AKŞAM Gazetesi ve Başkan Karabıyık'tan öğrenen Genel Müdür Akgül, 'Türkiye'ye yapılmış çok çirkin bir davranış. Milli Takımı geri çağırın, dönsünler' çağrısı yaptı. Ancak Karabıyık'ın, Akgül'ü takımın kalması gerektiği konusunda ikna ettiği öğrenildi.

DIŞİŞLERİ'NE ŞİKAYET
VOLEYBOL Federasyonu ve Tijuana kentine gelen kafile, Türkiye'nin Meksika Büyükelçiliği'ni de şikayet etmeye hazırlanıyor. Dışişleri Bakanlığı'na bir yazı göndermeyi planlayan Federasyon ve sporcular, böylesine önemli bir organizasyon için Meksika'ya gelen milli takımın elçilikten herhangi bir yetkili tarafından karşılanmamasını, şikayet edecek. Bu arada yaşanan gelişmeler, Meksika hükümetine geri adım attırdı. İlk gün polis eskortu olmadan antrenmana giden kafilemize, ikinci gün motosikletli ekipler eşlik etti.

İlk maçımız Küba ile
Dünya Şampiyonası sınavı, Küba maçı ile başlıyor. Toplam 16 takımın dört grupta mücadele edeceği şampiyonada Ay-Yıldızlı ekibimiz, bu gece Küba ile karşılaşacak. Öncelikle grupta ilk ikiye girerek, final yolunda devam etmeyi planlayan genç bayanlarımızın maçı, TSİ ile saat 24:00'da başlayacak. - yenişafak