Aydın Emniyet Müdürlüğü ile jandarmanın Nazilli'de ortaklaşa düzenlediği operasyonda 3 ay önce aynı suçtan tahliye olan bir suç örgütü üyeleri huyundan vazgeçmeyince yeniden tutuklandı. Yapılan 5 kişi tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı cezaevi'ne gönderildi.
Aydın Polisi'nin 2007 yılında yaptığı kapsamlı operasyon sonucu, Nazilli ve çevresinde faaliyet gösteren, vatandaşları korkutup tehdit ederek haksız kazanç sağlayan ve tefecilik yapan bir suç şebekesi çökertilmişti. Tutuklanan kişiler 2008 yılı Şubat ayında tahliye oldu. Nazilli ve çevresinde huzursuzluğun artması ve vatandaşlardan gelen şikayetlerin çoğalması nedeniyle polis cezaevinden yeni çıkan şebeke elemanlarını takibe aldı.
Cumhuriyet Savcılığı'nın da izni ile jandarma destekli gerçekleştirilen 'İkinci Bahar' adlı operasyonda gözaltına alınan zanlılardan F.D. , T.D. , F.D. , H.D. ve F.Y. isimli şahıslar suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak tefecilik yapmak tehdit ve sahtecilik suçlarından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin tamamı 3 ay aradan sonra tekrar tutuklandı.
Zanlıların faizle para verdikleri kişilere senet imzalatıp, zorla ev,arsa, otomobil ve tarlalarını el koydukları, şahısları tehdit ederek üzerindeki taşınmazların tapularını da kendi üzerlerine geçirdikleri bildirildi. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise çok miktarda senet ve doküman ele geçirildi.