Kuşadası'nda Jandarma ekipleri tarafından Cuma günü gerçekleştirilen planlı çek-senet mafyası operasyonunda göz altına alınan yasa dışı terör örgütü bağlantılı çek senet mafyasının 16 üyesi bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme, aralarında örgüt liderliği yapan D.K. ve K.A.'nın da bulunduğu 8 kişinin tutuklanmasına karar verirken, 8 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaklaşık bir aydır takip ettiği D.Y. ve K.A.'nın çete liderliğini yaptığı bir çek-senet suç örgütüne yönelik olarak, Cuma sabahı 06.00'dan itibaren Kuşadası'nın Davutlar beldesinde operasyon başlattı. Operasyon kapsamında çek senet mafyasının liderliğini yapan 17 eve ve 5 işyerine baskın yapıldı. Baskın sırasında birçok kişiden zorla çek-senet alan, tefecilik yapan ve insanlara zorla senet imzalattıran yasa dışı terör örgütü bağlantılı 16 kişi gözaltına alındı. Firarda olan bir kişinin ise yakalanması için operasyon başlatıldı.
Jandarmanın planlı operasyonu sırasında ev ve işyerlerine yapılan baskında ayrıca 226 bin YTL tutarında dolu senet, 70 bin 700 YTL tutarında 13 adet çek, 41 adet boş senet, 23 adet cep telefonu, 21 adet sim kart, 2 adet ruhsatsız silah, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet ruhsatsız kuru sıkı tabanca, 98 adet muhtelif çapta fişek, 9 adet tapu kaydı, 13 adet hesap takip defteri, 17 adet yasa dışı bölücü terör örgütüne ait çeşitli doküman, 13 gram esrar, 14 kök kenevir, 16 gram kenevir tohumu, bir adet bıcak, bir adet bilgisayar ve 14 bin 950 YTL nakit para ele geçirilmişti.
Bu arada, Davutlar'da 10 gün önce meydana gelen intihar olayının da failleri olduğu belirlenen yasa dışı terör örgütü bağlantılı çek-senet mafyasının üyesi zanlılar, bugün öğleden sonra Kuşadası'nda hakim karşısına çıktı. Polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemleriyle Kuşadası Adliyesi'ne getirilen zanlılar yaklaşık 6 saat süreyle mahkemede ifade verdi. Polis ve jandarmanın adliye çevresinde kuş uçurtmadığı duruşmanın ardından yasa dışı terör örgütü bağlantılı çek senet mafyası üyesi zanlılardan 8'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, aralarında örgüt liderliği yapan D.K. ve K.A.'nın da 8 zanlı ise tutuklanarak Söke Cezaevi'ne konuldu.