Sarı-Kırmızılı taraftarların, müthiş gösterileri ve tezahüratlarıyla adeta bir cehenneme çevirdiği Ali Sami Yen Stadı"nda elde edilen skorun büyük başarı olduğu belirtilen yorumlar, "Cehennem susturuldu", ya da "Cehennemden kaçış" şeklinde noktalandı. İspanyollar, Galatasaray"da en iyi isimlerin ise Arda Turan ile Abdul Kader Keita olduğunu yazdı.

Ünlü spor gazetesi, "Forlan Atletico"yu Ali Sami Yen cehenneminden çıkardı" manşetiyle duyurduğu haberinde, Uruguaylı futbolcunun son dakikada gelen sayısını, "Cehennemi donduran gol" şeklinde nitelendirdi. Bu oyuncunun, sakatlanan Agüero"nun oyuna girmesi ise, "Kaderin bir cilvesi" olarak değerlendirildi.

Reyes"in ceza sahasında Hakan Balta tarafından düşürülmesinin açık bir penaltı olduğunu öne süren El Pais, Rocchi"nin adının 2007 yılında İtalyan futbolunu sarsan ve Juventus"un küme düşürüldüğü "Calciopoli" skandalına karıştığını hatırlatırken, "Rocchi"yi İtalyanlar affetti, ceremesini Atletico çekiyor" yorumunu yaptı.

İspanya"nın yüksek tirajlı gazetelerinden As, Kolombiyalı Perea"nın ceza alanı içinde topu elle kesmesinin penaltı olduğunu yazdı. Her şeye karşın 2-1"lik galibiyet ve atlanan turla sonuçlanan mücadeleyi "çok prestijli bir gece" olarak nitelendiren gazete, maçın adamı olarak ise Reyes"i gösterdi.