KOCAELİ'nin Gebze İlesi'nde tiner ve benzeri yanıcı ve parlayıcı madde yüklü kamyonun, önüne çıkan bir araça çarptıktan sonra kontrolden çıkıp bir eve çarpınca yanmaya başladı. Tinerin tutuşmasıyla 3 ev ve e araç yanarken, 2 kişi yaralandı.


Yokuş aşağı inen Uğur İnal yönetimindeki 41 D 6548 plakalı kamyonun önüne ara yoldan bir araç çıktı. Kasasında tiner ve benzeri parlayıcı ve yanıcı maddeler bulunan kamyon önce araca, daha sonra da yol kenarındaki eve çarptı. Evin duvarının yıkılması sonucu kamyonun kasasında bulunan tinerler döküldü ve bir anda alev aldı.


Ortalık cehenneme dönerken, itfaiye ekiplerinin müdehalesine rağmen 3 evle birlikte aralarında kamyonun da bulunduğu 3 araç tamamen yandı. İtfaiye ekipleri yangına müdehale ederken tiner kutuları tek tek patladı. Yanan evlerin Mehmet Çamlıtepe, Turan Sevindik ve Oğuz Önalmış'a ait olduğu belirtildi.


Güçlükle kontrol altına alınabilen yangın sırasında tiner kutularının tek tek infilak etmesi, Gebzelilerin yüreğini ağzına getirdi. Olayda kamyon şoförü Uğur Ünal ile o sırada olayyerinde bulunan ve henüz kimliği öğrenilemeyen bir kişi yaralandı.