Okur-yazarı olmayan bir hurdacı çöpten bulduğu barut tenekesinin içindeki maddenin ne olduğunu çakmakla kontrol etmeye kalkınca oğlu ile birlikte hastanelik oldu.
Olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre hurdacılık yapan S. Ailesinin fertlerinden F.S ve oğlu Ö.S. gündüz vakti şehir merkezindeki çöplerden topladıkları, geri dönüşüm maddelerini evlerinde ayrıştırırken, okur-yazarı olmayan F.S. çöpten bulduğu barut tenekesinin içindeki kalıntıların ne olduğunu merak edip çakmağı ile kontrol etmek istedi. Çakmağı çakması ile alevler arasında kalan F.S."nin kollarında ve vücudunun değişik yerlerinde yanık oluşurken, olay sırasında çöp ayrıştırmakta olan oğlu Ö.S."nin de gözlerinde yanma meydana geldi.
112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan hurdacıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Niçin yandıklarını bilmeyen hurdacıların evinde inceleme yapan polis ekipleri evde yaptıkları incelemede gördükleri manzara karşısında adeta şaşırdılar. Okur-yazar olmayan hurdacıların tenekede kalan barutu çakmakla kontrol etmek istedikleri ve bu nedenle yandıkları ortaya çıktı.