Aydın Anemon Otelde düzenlenen toplantıya Aydın, İzmir, Denizli, Afyon, Uşak, Muğla ve Antalya"dan gelen kadın sivil örgütleri temsilcileri katıldı.
Toplantının başkanlığını yapan Türk Kadınlar Birliği Aydın Şube Başkanı Saadet Kavasgil CEDAW hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Kavasgil, yaptığı konuşmada sivil toplum örgütlerinin katılımının CEDAW sürecinin bir ayağı olduğunu belirterek, CEDAW"ın, kadın örgütlerinin hazırladığı, hükümet raporlarına alternatif raporlarla ülkedeki durumu daha objektif değerlendirilebildiğini söyledi.
Kadınların tüm insan hakları ve temel özgürlük haklarından tam ve eşit olarak yaralanmaları ve bu hak ve özgürlüklerin ihlalini önlemek için etkili önlemlerin alınmasında hükümetlerin kararlılık göstermelerini sağlamakla yükümlü olduklarını dile getirerek, Ege Bölgesinde Türkiye"de yaşanan çeşitli kadın sorunlarını tartıştıklarını söyledi.
Kavasgil konuşmasında ayrıca, CEDAW"ın hakların uluslar arası hukuk çerçevesinde ele alındığı hükümetleri bağlayıcı özel kişi olan tek evrensel sözleşme olduğundan da bahsederek, “Sözleşmenin etki alanı sadece toplumsal ve kurumsal alanlarla sınırlı değildir. Özel alanı da kapsar. Kadınlara yönelik cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldırmak, kadının insan haklarını korumak eşitliği sadece kanun önünde değil hayatın içinde de sağlanmaktadır. Kadına, kadın olduğu için yaşadıkları her türlü dışlama, ayırım, sınırlama, kısıtlama, kadına karşı ayrımcılıktır. Sivil toplum örgütlerinin katılama CEDAW sürecinin önemli bir ayağıdır. Kadın Örgütlerinin hazırladığı hükümet raporlarına alternatif raporlarla ülkedeki durum daha objektif değerlendirilebilmektedir. Bizlerde bugün ülkemizde yaşanan çeşitli kadın sorunlarını konuşmak için toplandık. Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı, demokratik, eşit adil ve barış içinde bir dünya istiyoruz” dedi.
Kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi sözleşmesi Ege Bölge toplantısında bölgede kadınlara ilişkin yaşanan sorunlar tartışıldı.