Avrupa cazının iki önemli gitaristi Belçika’dan Philip Catherine ve Fransa’dan Sylvain Luc, Bursa Nilüfer Belediyesi’nin aralık ayı etkinlikleri kapsamında konser verdi.

Konuk sanatçılar, Uğur Mumcu Sahnesi’nde telli aletler üstadı Erkan Oğur ile birlikte verdiği konser ile sevenlerini coşturdu. Türkiye'nin özgün müzisyenlerinden biri olarak bilinen Oğur’un Avrupa cazının iki önemli ismi ile buluştuğu konser, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Müziğin ustaları, izleyenleri modern caz gitarı ile Türk ezgilerinin sürprizleri ile dolu bir müzik yolculuğuna çıkardı.

Erkan Oğur, Nilüfer’deki bu konserle müziğe yalnız Türkiye'de değil, dünya çapında da farklı zevkler ve tınılar getirilebileceğini gösterdi.

Oğur, Avrupa cazının önemli parçalarının yanı sıra 'Sis' filminin müziğinden Pir Sultan Abdal’ın deyişlerine kadar geniş bir yelpazede müziğin birleştirici gücünü bir kez daha kanıtladı. Erkan Oğur ve Philip Catherine 90’lı yılların başında perdesiz gitara olan ilgileri sayesinde tanışmış, 94 yılında 'Perdesiz’ (fretless) isimli bir albüm hazırlamıştı.

Ardından Philip Catherine’nin, usta Fransız gitarist Sylvain Luc ile birlikte sahne aldığı konserlerin başarısı da düzenli olarak birlikte konser verme kararı almalarını sağladı.

CİHAN