İki Grammy adaylığı, bir özel Thelonious Monk Uluslararası Caz Piyano Yarışması birinciliği bulunan ve adı New York Times'ın "Gelecek 30 yıla damgasını vuracak 30 sanatçı" listesinde yer alan Jacky Terrasson İstanbul’a geliyor. 15 Mayıs’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbullularla buluşacak Terrasson, doğaçlamalarından oluşan bir konserle müzikseverlerin karşısına çıkacak.

CRR’den sanatçıyla ilgili verilen bilgiye göre, klasikle müzikle piyanoya başlayan ve daha sonra cazın kıblesi sayılan Berlee'de öğrenci olan Jacky Terrasson, Chicago'nun caz kulüplerinde, caz ustalarının da desteğiyle şöhret oldu. Bill Evans’la karşılaştırılmaya başlandı. 2007’de ilk solo albümünü kaydeden ve tüm dünyada konserler veren sanatçı caz eleştirmenleri tarafından 1990'larda ortaya çıkan "Genç Aslanlar" arasında kendi rotasını çizmeyi başarabilen yegane isim olarak gösterildi.

-“GELECEK ALBÜMÜMDE MUTLAKA TÜRK MÜZİSYENLER OLMALI”-

Türkiye’de pek çok kez konserler veren Jacky Terrasson Türk müzisyenlerle çalışmak istediğini söyleyerek, “Henüz üzerinde detaylı çalışmaya başlamadım, fakat gelecek albümümde mutlaka Türk müzisyenler olmalı diye düşünüyorum. Bunu gerçekten çok istiyorum” dedi. Müziği konser salonlarının dışına taşımak adına kiliselerde, şatolarda ve kütüphanelerde doğaçlamalar yapan Jacky Terrasson bu konuda duygularını şöyle ifade ediyor:

“Buralardaki huzur ve sessizlik beni farklı boyutlara taşıyor. Orada tek ihtiyacım olan şey akustik bir ortam ve iyi bir piyano. İstanbul’a geldiğimde Süleymaniye ve Sultanahmet Cami’lerini gezmiştim. İçeriye girdiğimde kendi kendime şöyle dedim, ‘Vav! Gerçekten muhteşem’ ve o an oraya bir piyano koyup çalmayı gerçekten çok istedim.”
Solo çalmayı, doğaçlama yapmayı, müziğiyle öyküler anlatmayı çok seven cazın kuyruklu yıldızı Jacky Terrasson’ın 15 Mayıs Pazar günü saat 20.00’de CRR’de vereceği konserin biletleri 20 ve 50 TL arasında değişiyor.

-JACKY TERRASSON HAKKINDA-

Caz müzikte, sürekli yeniliklerin ve doğaçlamaların peşinde koşan Jacky Terrasson, dünyadaki en önemli okullardan biri olarak gösterilen Berklee College of Music’ten mezun oldu. Jacky Terrasson, 1994'te Blue Note etiketiyle yayınladığı ve kendi ismini taşıyan albümünün Time Magazine tarafından yılın en iyi albümlerinden birisi olarak gösterilmesi ve kendini yeni ölçütlerin yaratıcısı olarak kabul ettirmesi ile birlikte dünya çapında inanılmaz bir üne sahip oldu.

Piyanosu ile özgünlüğünü notalara yansıtan Jacky Terrasson, Thelonious Monk Uluslararası Caz Yarışması’nda da birincilik kazandı ve 2003 yılında da Smile albüm çalışması ile Victoires du Jazz ödülünü aldı. 2007 yılında solo piano albümü Mirror’ı piyasaya çıkaran Jacky Terrasson, 2010 yılında da Jacky Terrasson Trio ile kaydettiği Push albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu. Sanatçının Blue Note etiketli sekiz albümü bulunmaktadır. Bunlardan Stefon Harris ile birlikte çalıştığı "Kindred" Grammy ödülüne aday gösterilirken, çok beğenilen "À Paris" albümünden sonra kaydettiği 2002 tarihli “Smile” albümüne International Herald Tribune tarafından yılın en iyi on albüm arasında yer verildi. Terrason Emmanuel Pahud ile birlikte yaptığı "Into The Blue" adlı çalışması ile 2004'de ikinci kez Grammy’e aday gösterildi.