Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde yaşayan ünlü caz ustası ve trompetçi 82 yaşındaki İlhan Feyman, akciğerlerinde su toplanması nedeniyle Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Feyman’ın ciğerlerindeki suyun alındığı ve sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.
 
Göltürkbükü beldesinde yaşayan, Türkiye’nin usta cazcı ve trompetçilerinden İlhan Feyman, 30 Kasım Çarşamba günü evinde rahatsızlandı. Eşi Rüya Feyman’ın çağırdığı ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Göğüs Cerrahisi Bölümü’nde tedavi altına alınan Feyman’a ilk müdahaleyi Op. Dr. Şaban Sebit yaptı. Akciğerlerinde su biriktiği tespit edilen Feyman’a müdahale edildi.
 
AKCİĞERLERİNDE TESPİT EDİLEN 5 LİTRE SIVI ALINDI
 
Dr. Şaban Cebit, İlhan Feyman’ın her iki göğüs kafesindeki akciğer alanlarında sıvı toplanmasını tespit ettiklerini ve yaptıkları ilk müdahalede 5 litreye yakın sıvı aldıklarını belirtti. Cebit, "Sağ akciğerinde sıvı toplanması çok daha fazlaydı. Kan tahlilleri ve alınan sıvılardan patalojik inceleme yapmayı sürdürüyoruz. Amacımız ilk olarak sıvı toplanmasını engellemek. Kardiyoloji ve göğüs hastalıkları uzmanımız da İlhan Feyman’ı kontrol altında tutuyor. Sanıyorum bir iki hafta daha müşahade altında kalacak" dedi.
 
"ADATEPE’NİN VERECEĞİ GECEDE TROMPETİMİ ÇALACAĞIM"
 
Rüya Feyman ve Dr. Şaban Sebit ile Doğan Haber Ajansı muhabirine açıklamada bulunan ünlü cazcı, "82 yaşındayım böyle bir hastalık geçirmemiştim. İki yaşında zatürre oldum birkaç kez de hastalık için hastaneye gittim. Evde üç merdiven çıkamadan yere düştüm. Ciğerlerimde su birikmiş olmasına inanamıyorum. Çok zor getirildim hastaneye. Halen akciğerime bağlı olan ve cerrahi müdahale ile yerleştirilen cihaz ile su boşaltılmaya devam ediliyor. Burada yapılan hızlı müdahale ve iyi tedavi ile yeniden hayata döndüm. Bu ayın 23’ünde İstanbul’daki Dragos Meer Otel ve Restoran’daki gece ile 25’inde Atatürk’ün manevi kızı Sayın Ülkü Adatepe’nin vereceği geceye mutlaka katılıp trompetimi çalacağım" dedi.