Diafonu rafa kaldıran Sökeli çay ocağı işletmesi Zeki Varlı; siparişleri internet üzerinden MSN aracılığı ile alıyor. Çaycı Zeki"nin bu uygulaması hem kendisini hem de müşterileri rahatlattı.
Söke"nin yeni iş hanlarından biri olan Grand Bazaar"da çay ocağı işletmeciliği yapan Zeki Varlı"nın teknolojiye ayak uydurması hem kendini hem de iş hanı sakinlerini rahat ettirdi. Çay Ocaklarında çay siparişi vermek için hala günümüzün vazgeçilmezleri arasında olan diafonun oluşturduğu ses ve görüntü kirliğini ortadan kaldırmak için çözüm arayışına giren Zeki Varlı; çay ocağına aldığı bilgisayar ile çağa ayak uydurdu. İş hanında bulunan 30-35 civarında müşterisi ile internet üzerinden MSN ile iletişim kuran çaycı Zeki; siparişlerini de MSN"den alıyor. İşin akışının hızlandığını belirten Zeki Varlı; “Daha önce kullandığımız diafonun sesi hem bizi hem de çevreyi rahatsız ediyordu. Ayrıca diafon bağlantılarında meydana gelen arızaları bulmak ve tamir etmek de zor oluyordu. Şimdi bende müşterilerim de rahatız. Gece rüyalarıma giren diafon sesinden kurtuldum” dedi.
Meslektaşlarına da teknolojiye ayak uydurmalarını tavsiye eden Sökeli çay ocağı işletmecisi Zeki Varlı; küçük yaşlardan beri sürdürdüğü çaycılık mesleğini geliştirmek için her zaman çaba sarf edeceğini söyledi.