Edinilen bilgiye göre, Marmara Ereğlisi ilçesi Yeniçiftlik beldesine 2 kilometre uzaklıkta olan bir çay bahçesini işleten bir kız çocuğu annesi Nebahat Satılmış Yanık (50), akşam saat 20.00 sıralarında çay içmeye gelen müşteriler tarafından cansız halde bulundu. Müşterilerin olayı bildirmesi üzerine çay bahçesine gelen jandarma ekipleri, Yanık'ın başına demir bir çubukla vurularak öldürüldüğünü belirledi. Olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri, cinayete ilişkin delilleri toplayarak görgü

tanıklarının ifadelerini aldı. Ne zaman ve kim tarafından öldürüldüğü bilinmeyen kadının çay bahçesinde bulunan 2 köpeğinin ise cesedin başından ayrılmadığı gözlendi. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Yanık'ın cesedi Yeniçiftlik Sağlık Ocağı'na kaldırıldı. Annesinin ölüm haberi ile yıkılan Tuğçe Selda Yanık sağlık ocağı önünde gözyaşlarına boğulurken, aldığı darbeler nedeniyle yüzü tanınmayacak halde olan kadını kızı teşhis etti.

Nebahat Satılmış Yanık'ın çay bahçesinin yanındaki evde tek başına yaşadığı öğrenildi. Anavatan Partisi kurucuları arasında yer aldığı öğrenilen Yanık'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.