Çavdar Köyü’nde faaliyete geçen sulama göleti ile ürün deseninde arayışa giren köylülere Söke İlçe Kaymakamlığı tarafından 12 Bin adet bodur elma fidanı dağıtılmıştı. Basınçlı sulama sistemi yöntemi ile tanışan köylüler Söke Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün teknik personelinin katkılarıyla bilinçli tarım olanağını da bulurken; her türlü sebze ve meyvenin yetişebildiği Çavdar Köyü’nde elma üretimin ayrı bir yeri oluştu bile.

Son dönemde Söke Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bilgilendirme toplantılarının sayısını da arttırırken, köylüler bu durumdan da ayrıca memnun. Söke Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim toplantılarında Çavdar Köyü Tarım Danışmanı Veteriner Hekim Murat Elmas, Kisir Köyü Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Ergün Soydaş, Yenidoğan Beldesi Tarım Danışmanı Ali Bilginer bilgilerini köylüler ile paylaşıyor. Bilgilendirme toplantılarının yanında elma fidanlarının düzenli kontrolü, bakımı ve uygulamalı tarım eğitimleri de veriliyor.

Çavdar Muhtar Adil Atmaz; “Fıstık Çamının yanı sıra göletin hizmete girmesiyle başlayan sebze üretimi ve şimdide elmacılık ile bölgemizde tarımsal üretimin zenginleşeceğini düşüyoruz. Başta Elma Yetiştiriciliğinde marka olmayı ve üretimlerimizi Avrupa pazarlarına satmayı hedefliyoruz. Katkısı olanlara herkese özellikle Söke Kaymakamlığına, Söke Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğüne, Teknik personel ve Tarım danışmanlarımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png