Samsunspor eski başkanı, Milli Takım kazansın diye rakibe para gittiğini ileri sürmüş ama maç ismi vermemişti. G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav’ın, TBMM’de kurulan şike komisyonuna, Macar kalecisi Petry’nin 25 bin dolar karşılığı Türkiye’ye maç sattığını söylediği ortaya çıktı.

Samsunspor eski başkanı İsmail Uyanık’ın, “Milli Takım maç kazansın diye rakip takımın belli birimlerine, o maçın hakemine para gönderildiğini biliyorum. En saygın federasyon başkanlarının döneminde bile bunlar vardı” sözleri, şike tartışmalarını boyutlandırdı.

“İspiyoncu” olmadığı için isim vermeyeceğini söyleyen Uyanık’ın sözleri akıllara, 2005’de TBMM’de kurulan şike araştırma komisyonunda, milli takımın Macaristan’la yaptığı maç öncesi aynı zamanda Gençlerbirliği kalecisi olan Zslot Petry’nin 25 bin dolar karşılığında satın alındığını iddia eden Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’ın sözlerini getirdi.

Cavcav, TBMM’de kurulan komisyona yaptığı açıklamada, Fatih Terim yönetiminde Euro 96 elemeleri maçlarına çıkan A Milli Takımın, İnönü Stadı’nda Macaristan’ı 2-0 yendiği maçta şike yapıldığı iddiasını ortaya attı. Cavcav’ın iddiaları, tutanaklara şöyle yansıdı:

* İLHAN CAVCAV: “Hiçbir kulüp yöneticisi, futbolcusuna ’Gel kardeşim sen bu maçı ver’ demez. Adam almış, böyle şerefsiz her cemiyette var. Adam kaleci. Bakın, bir şey söyleyeyim size, bunu Milli Takım yaptı. Bizde kaleci Petry vardı; ama Allah aşkına, bunları, sakın, basına, masına. Kimse yok değil mi?”

* KOMİSYON BAŞKANI HALUK İPEK: (AKP Ankara) Basın yok.”

* SELAMİ UZUN (AKP Sivas): “Kayda geçiyor ama bunlar.”

* İLHAN CAVCAV: “Yav geçsin. Petry diye kaleci vardı bizde. Macar Milli Takımı’yla İstanbul’da oynuyoruz, Türkiye 3, Macaristan 0. (Maç 2-0 bitmişti) 25 bin dolar vermişler Petry’ye Federasyondan, el altından vermişler.”

* MURAT YILMAZER: (AKP Kırıkkale): “Bizimkiler veriyor?”

* İLHAN CAVCAV: “Bizimkiler veriyor. Bunu öğrendim, hemen o sene Petry’yi, mukavelesi de olduğu halde gönderdim; ama, ilk defa burada size söylüyorum.”

* AHMET ÇAĞLAYAN (AKP Uşak): “Ben soracaktım başkan Petry’yi ne yaptın diye? O F.Bahçe’yi kupa şampiyonluğundan etti bir sene değil mi? Çok güzel bir oyuncuydu.”

* CAVCAV: “Tabii, tabii. Ama, işte, maalesef, milli maç bunlar. Efendim, yabancı oyuncu... Ülkenin insanları, orada... Yani, her cemiyette, takdir edersiniz...”

* SELAMİ UZUN (AKP Sivas): “Kendi ülkesini satmış.”

* İLHAN CAVCAV: “Kendi ülkesini satmış, tabii canım.”

* AHMET ÇAĞLAYAN: (AKP Uşak): “Kayseri’deki maçta geçilmez bir adamdı, hep öyle hatırlıyorduk...”