Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) yaklaşık 1 ay önce ortaya çıkardığı ve Gençlerbirliği Kulübü'nün Genel Saymanı Şükrü Kızılot'un şikayeti üzerine gündemdeki sıcaklığını koruyan mali konularda bugün yeni bir gelişme yaşandı.

Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, Maliye Bakanlığı Gelirler Müdürlüğü'ne bugün müracaat ederek kulübün tüm defterlerinin incelenmesini istediklerini belirtti. İlhan Cavcav, Maliye Bakanlığı'na yazdığı ve bugün gönderdiği dilekçeyi sadace DHA'ya açıklarken, bu yıl içinde 4 Milyon 700 Bin YTL vergi ödediklerini de ifade etti.

Cavcav, kendisini eleştirenlere karşılık; "Gençlerbirliği olarak 30 yıldır başkanlığını yaptığım bu güzide kulübü, Maltepe Koç Yurdu'ndan alıp bugünlere getirmiş, herkese örnek olacak bir kulüp haline getirmişimdir. Bu haberler ve eleştiriler dolayısıyla bugün burada belki de bir ilki gerçekleştiriyorum" şeklinde konuştu.

İşte belge ve Cavcav'ın maliyeye yazdığı dilekçe:



Maliye Dairesi Gelirler İdaresi Başkanlığı, Gelirler Kontrolleri Başkanlığı,

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı'na mükellif olan Gençlerbirliği Müdürlüğümüz, Cumhuriyet'le yaşıt mazisi tertemiz her yıl milyonlarca ytl vergi ödeyen, yapmış olduğu tesislerini tamamen kendi yaptığı yatırımlar ile yapan, devletten hiçbir yardım almayan, tek kuruş borcu olmayan ve 5000'den fazla üyeye sahip kamuya yararlı bir dernektir. Yazılı ve görsel medyada Gençlerbirliği'miz ile ilgili yalan, yanlış haberler yayımlanmaktadır. Kulübümüzün isminin ona yakışmayan yerlerde yer alması, başta spor kamuoyu olmak üzere hepimizi üzmektedir. Kulübümüz bu yanlış haberlerin doğruluğunu göstermek amacıyla kulübümüzde yer alan defter, evrak ve belgelerin tartışmasız bulunan tarafınızdan incelenmesi hususunu saygılarımla arz ederim.