HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde 24 askerin şehit olduğu terörist saldırıda yaralanan 18 askerden jandarma komando er Ali Baltürk, Yalova’nın Çınarcık İlçesi’ne bağlı Çalıca Köyü’nde oturan ailesini arayıp, iyi olduğunu söyledi. Baba Osman Baltürk, "Sikorsky helikopterler gelip onları almış. Gelen telefonla biraz olsun rahatladık" dedi.
 
Çukurca’daki hain saldırıda bacaklarından yaralandığı bildirilen er Ali Baltürk, tedavi gördüğü hastaneden saldırıdan bir gün sonra babası Osman Baltürk’ü telefonla aradı. Oğluyla yaptığı telefon görüşmesini gazetecilere anlatan Osman Baltürk, 6 aydır asker olan oğlunun Çukurca’da görev yaptığını, saldırıdan sonra dün akşam saatlerinde kendilerini arayarak sağlık durumu ile bilgi verdiğıini söyledi. Osman Baltürk, "Biz çocuğumuzdan önce haber alamadık. O yüzden korktuk. Akşam 5- 6 gibi komutanının telefonundan aradı. Fazla bir şey söylemedi. ’Ben de bir şey yok. Hafif sıyrık var ama bir şey yok’ dedi. Tüm arkadaşlarının yanında şehit olduğunu söyledi" diye konuştu.
 
 
’SİKORSKYLER KURTARDI’
 
Baba Baltürk, "Ali, merak etmememizi ve onu aramamamızı söyledi. Sikorsky helikopterlerin gelip onları aldıklarını söyledi. Yanında arkadaşlarının şehit düştüğünü, kendisinin ise bacağından yaralandığını söyledi" dedi.
 
Bu telefon görüşmesinden sonra oğluyla bir daha görüşmediklerini belirten Baltürk, Uzman Çavuş olan büyük oğlunun da Şırnak’ta görev yaptığını söyledi. Osman Baltürk, "Orası da bizim vatanımız, oradakiler de bizim evlatlarımız. Gerekirse biz de gideriz. Çocuğumuz gitmese bile biz gideriz. O yapmayacak, bu yapmayacak, orada kim yapacak askerlik?" diye konuştu. Osman Baltürk, iki oğlunun da Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde asker olduğu için küçük oğlu Ali’nin bir başka birliğe gönderilmesi için kendilerine yapılan teklifi kabul etmediklerini de söyledi.
 
Anne Rabia Baltürk de oğullarıyla görüştükten rahatladıklarını söyledi, "Sesini duyunca ’İyiyim’ deyince sevindik" dedi.
 
DHA