Çatışma ve yeni saldırıların endişesini yaşayan çok sayıda Suriyeli, daha güvenli olduğu için araçlarıyla geldikleri Türkiye sınırında beklemeye başladı.

Kilis'in Elbeyli ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Rai kasabasının kontrolü 10 gün önce IŞİD militanlarından ÖSO denetimine geçti. Bu gelişme sonrası IŞİD militanları son birkaç gündür geceleri yeniden almak istedikleri Rai'ye saldırmaya başladı. Koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının bombardımanı ve ÖSO'nun püskürtmesiyle Rai'ye gelemeyen IŞİD militanlarının bu saldırısı ise Rai ve çevresindeki diğer köylerde yaşayan Suriyeli sivilleri tedirgin etti.

Bunun üzerine çok sayıda Suriyeli sivil, yanlarına aldıkları eşyaları yükledikleri araçlarla güvenli olduğunu düşündükleri Türkiye sınırına geldi. Sınır hattına güvelik amacıyla yerleştirilen duvarların olduğu bölgeye gelen Suriyeliler, araçlarında ve buradaki ağaçların altında beklemeye başladı.

Tedirgin oldukları için sınır hattına geldiği öğrenilen Suriyelilerin, saldırıların önlenmesi ve kendilerini güvende hissetmeleri durumunda yeniden köylerine dönecekleri öğrenildi. Yaşananların ardından güvenlik güçlerinin de sınır hattında zırhlı araçlarla devriye görevi yaparak, kaçak geçişleri önlemeye çalıştığı görüldü.