Operasyon Amiri Başkomiser Semih Balaban çatışmada şehit oldu. Başından yaralanan bir genç de kurtarılamadı. RTÜK operasyonla ilgili haberlere yayın yasağı getirdi..

Bostancı Emanet Sokak'ta saat 05.30 sıralarında operasyon düzenleyen polislere el bombası atıldı.

İlk patlamada bir polis memuru şehit oldu, altısı yaralandı. Patlama ile dışarıya çıkan polisler bir kez daha kapıya yöneldiğinde tekrar el bombası ile püskürtüldü.

İki patlama hücre evinde bulunanların olası bir polis baskınına karşı hazırlıklı olduklarını gösteriyordu.

Bu sırada polis telsizinden 'Elimde çok mühimmat var Emniyet Müdürü ile görüşmek istiyorum" diyen teröristin sesi duyuldu.

Teröristin, şehit polisin telsizini ele geçirip anons ettiği sanılıyor.

Bu gelişme sonrasında Terörle Mücadele Şubesi ve Özel Harekatçı polisler binanın çevresini tamamen kuşattı.

Polis olay yerinin çevresindeki 26 sokağa şeritler çekerek trafiğe kapattı. Bu sırada içerideki teröristler binadaki diğer dairelere gizlenebilmek için kapıları zorlamaya başladı.

Binada oturanların kapalırının arkasına koltuk, dolap gibi ağır eşyalar koyup kendilerini banyo ve tuvaletlere kilitledi.

Bu sırada başlayan çatışma da yaklaşık 6 saat boyunca sürdü. Polisin içeriye attığı göz yaşartıcı bombalara teröristler el bombaları ile karşılık verdi.

Sansasyonel eylemlere hazırlanan Devrimci Karargah Örgütü üyeleri ile çatışma 6 saat sonra erdi.

Çatışmanın bitmesinden sonra apartmandan büyük bir patlama sesi geldi. Patlamanın polisler tarafından kontrollü olarak gerçekleştirildiği, evdeki patlayıcıların uzaktan imha edildiği öğrenildi.

Evdeki teröristlerin kimlikleri de belli oldu. CNN Türk'e göre teröristlerin kimlikleri şöyle: Orhan Yılmazkaya, Necdet Öztürk ve Melek Selen.

Yaralı polislerden bir başkomiser kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yaralı polisler ise Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çatışmanın sürdüğü saatlerde sokak sakinlerine 'evlerinizden çıkmayın, pencereden bakmayın' anonsları yapıldı.

Bostancı'daki baskının yanısıra Bağcılar'da da bir hücre evinin basıldığı öğrenildi ancak Bağcılar'da çatışma çıkmadan içeridekilerin gözaltına alındığı bildirildi. Sabaha karşı yapılan operasyonlarda şu ana kadar örgüt üyesi olduğu öne sürülen 11 kişi gözaltında... Operasyonun Devrimci Karargah Örgütü'ne yönelik olduğu da gelen ilk bilgiler arasında yeralıyor.. Operasyonda basılan evlerde şu ana kadar 4 tabanca, 7 tnt kalıbı, 15 kilo amonyum nitrat el bombaları ve çok sayıda mermi ele geçirildi...

-BİNADAN DUMAN ÇIKMAYA BAŞLADI Kadıköy"de polisin operasyon düzenlediği evden duman çıkmaya başladı.
Bostancı Emanet Sokak"ta polisin operasyon düzenlediği apartmanın 1. katında saat 10.00 itibarıyla duman çıktı. Yoğun duman, kısa sürede tüm binayı sardı.
Bu arada, silah seslerinin kesildiği fark edildi. Ayrıca, biber gazı kokusu hissedildi.

Bostancı Gösteri Merkezi'nin yanındaki sokakta çıkan çatışmada yoğun silah sesleri duyuzaman zaman silah sesleri yoğunlaşıyor. Çatışma sırasında içeriden ağır silahların kullanıldığı öğrenildi.
Bostancı'da çatışmanın çıktığı bölge trafiğe kapatıldı, emniyet müdürü Cerrah olay yerine gitti.
Çatışma bölgesinden zaman zaman patlama sesleri de geldi .. Hücre evinde çok miktarda cephane ve patlayıcı madde bulunduğu sanılıyor.

Olay yerine çok sayıda polis ve ambülans sevk edildi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da olay yerinde incelemelerde bulundu.

Polis helikopteri de havadan polis ekiplerine destek verdi.

Teröristin elinde polis telsizi bulunduğu ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile görüşmek istediği ancak bunun kabul edilmediği de öğrenildi.

Çatışma sürerken polis çevredeki tüm yolları trafiğe kapattı. Bu da pazartesi sabahı Bostancı ve çevresinde trafiğin kilitlenmesine neden oldu.

Saat 05. 30'da başlayan çatışmalar, 6 saat sonra sona erdi. Çatışmada Operasyon Amiri Başkomiser Semih Balaban şehit oldu. Hücre evinden dışarıya ateş açılması sonucu başından yaralanan genç de kurtarılmadı. Olayda NTV kameramanı ile 7 polis yaralandı. 3 terörist de ölü ele geçirildi.

Milliyet