Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Hayatı ve Sosyal Güvenlikte bir yeniliği daha vatandaşın hizmetine sundu. “e-Devlet” uygulamaları kapsamında modern dünyanın teknolojik nimetlerinden biri olan internetin Bakanlıkça daha etkin kullanılması için “e-çalışma” portalı kullanıma sunuldu. e-çalışma portalının kurulması ve e-imza kullanılması suretiyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş ve işlemleri daha hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda yürütülmeye başlandı.
Web tabanlı bu proje sayesinde, Bakanlık personelinin mekandan ve zamandan bağımsız çalışmasına imkan sağlanmakla birlikte, elektronik sertifikalı giriş ve işlem yapma imkanı sağlayan PKI güvenlik alt yapısı kazandırıldı. Bu proje kapsamında; Doküman ve Arşiv Yönetim Yazılımı, E-Dilekçe, E-İmza, Ajanda, Randevu ve Toplantı Yönetim Yazılımı, Bilgi Edinme, Personel Yönetim Yazılımı, Anket, Yetki, Duyuru, Yardım Masası Yönetimi, Görevler ile ilgili olmak üzere kullanıcı eğitimleri verilerek, e-çalışma portalı merkez ve taşra teşkilatının ortak kullanımına açıldı.
e-Çalışma (Elektronik Doküman Yönetim Sistemi-EDYS) Projesi ile Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarının evrak akışı kağıtsız ortamda elektronik olarak yapılmakta ve bütün veriler elektronik arşivde tutuluyor. Proje diğer kamu kurum ve kuruluşların da gerekli altyapı çalışmalarını hazırlamaları halinde e-belge paylaşımı sağlanabilecek şekilde hazırlandı.