Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Masası ekipleri, fuhuş yapıldığı iddiasıyla Çömlekçi Mahallesi"ndeki bir otele operasyon düzenledi.

Otelde fuhuş amaçlı bulunduğu ileri sürülen kadınların çatıdan kaçtığı yönünde istihbarat alan ekiplerin bir bölümü kapı girişlerinde arama yaparken, diğerleri ise otelin çatısında bekledi.

Polislerin otele girmek üzere olduğunu fark ederek merdivenlerden yukarı doğru kaçmaya çalışan kadınlar, çatıda bekleyen güvenlik güçlerince yakalandı.

Operasyonda, otelin bazı odalarındaki gizli bölümlerde ve tuvalete gizlenmiş kadınlar da yakalandı.

Operasyon, 27 Nisan günü saat 01.30 sıralarında yapıldı. Daha önce yapılan baskınlarda hayat kadınlarının otelin terasından bitişik binaların çatısına kaçtığı yolunda istihbarat alan ekipler, bu kez farklı bir yol izledi. Ekipler, Çömlekçi Mahallesi Yalı Caddesi üzerinde bulunan bir otelin terasına bitişikte bulunan binanın çatısından geçerek beklemeye başladı.

Bir başka ekip de otele kapıdan girerek kontrol amaçlı arama başlattı. Bunun üzerine otel çalışanlarınca uyarıldığı sanılan kadınlardan 2'si her zaman yaptıkları gibi terasa çıkıp diğer binanın çatısına geçmeye kalkışınca polisleri karşılarında buldu. Tekrar otele dönmeye çalışan hayat kadınları, bu kez de otel çalışanlarının kapıyı kilitlemesi yüzünden oldukları yerde sıkışıp kaldı. Kadınlar, kapıyı açan polislerce gözaltına alındı. Polis, otelde yaptığı aramada gizli bölmeye ve tuvalete saklanan 2 kadını da gözaltına aldı.

Operasyon sırasında polisler ses gelen bir odaya girdi. 60 yaşındaki A.K.'nın bulunduğu odada yapılan arama sonrasında yatağın altına saklanmış 2, tuvaletten de 1 kadın çıktı. Bu kadınlar da gözaltına alındı

Milliyet