Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında dün Yozgat'taki mitinge katıldı. Konuşmasında muhalefeti ve Yozgatlı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştiren Erdoğan, şu mesajları verdi: 

 HANGİ YÜZLE KARŞINIZA GELECEKLER:
Cumhurbaşkanını halk mı seçsin dediğimizde buna 'hayır' diyen CHP, MHP, BDP idi. Şimdi bunlar hangi yüzle halka gelecekler? Bunu halkımıza anlatmak lazım. Seni cumhurbaşkanı seçmeye layık görmeyen bu adamlar hangi yüzle karşınıza gelecekler. 

 BİR YERLERDE MUHABBET ETTİLER: 
Bir manevra yaptılar. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bir araya geldiler.Partideki arkadaşlarının bile cumhurbaşkanı adayı kim olacak haberleri yok. Bir yerlerde muhabbet ettiler. O muhabbetin neticesinde bir isim ortaya koydular. Dışarıdan cumhurbaşkanı adayı ithal edip, CHP ve MHP'ye dayattılar. 

 DIŞARIDAN BURAYA GETİRİLEN ZAT: 
Erzurum'da buradan dışarıya giden bir zat vardı, Yozgat'ta dışarıdan buraya getirilen bir zat var. Aslında aynı oyun, aynı tezgah. Yozgat, oynanan oyunun farkında. Pensilvanya'ya, iradesi alınmış Bahçeli anlayışına oy vermeyin. 

 TİR TİR TİTRİYORLAR: 
Kendilerine paralel bir çatı kurdular. Şimdi de çatı akıyor. Ne zaman sandık önlerine gelse CHP ve MHP tir tir titriyor. 

 O KOLTUKLARDA OTURAMAYACAKLAR: 
10 Ağustos'ta çıkacak sonuç, bu Kılıçdaroğlu'nun, bu Bahçeli'nin geleceğini tayin edecek. Söylüyorum: Allah'ın izniyle bir kez daha yenilecekler. Bu sefer seçimi değil, izzetlerini yitirecekler. İnşallah bu beceriksiz idareciler, artık o koltuklarında da oturamayacaklar. 

 BOZOK YAYLASI'NA KAÇ KERE GELDİN?:
Billboardlara 'Bozok Yaylası'nın yiğidi' demekle yiğit olunmuyor. Sormak lazım, sen Bozok Yaylası'na kaç kere geldin ya? Öyle mi? Sormak lazım kaç kere geldin? Acaba Bozok Yaylası'nın yolunu biliyor musun? 

 TÜRKİYE'NİN YAPTIKLARIYLA YER EDİNDİN: 
İslam dünyasında, Türkiye'nin bu dönemde yapmış olduklarıyla sen de bir yer edindin, o kadar. Türkiye yaptıklarıyla kalmadı hala yapıyor. 

 BİTARAF OLAN BERTARAF OLUR: 
Bir Çankaya adayı, "Ben icranın başı değilim" diyor. Anayasa'yı bile okumamış. Bitaraf olan bertaraf olur. Biz devletin değil milletin tarafında yer alacağız. Cumhurbaşkanı kime karşı tarafsız olacak, millete karşı tarafsız olacak. 

 YOZGAT KARARINI VERMİŞ: 
Bugün burada 10 Ağustos'ta sandıkların neticesini bu meydanda görüyoruz. Yozgat cumhurbaşkanını şimdiden belirlemiş. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. 

'İSRAİL ZULMÜ DURDURMAZSA NORMALLEŞME OLMAZ'
Başbakan Erdoğan, Yozgat Belediyesi'nin iftarında yaptığı konuşmada da şunları söyledi: 

 BAHANELERİ HER ZAMAN HAZIR: 
Gazze'de İsrail bombalarının masumların üzerine indiği bir zulüm var. İsrail zulümden vazgeçmiyor. Bahaneleri, gerekçeleri her zaman hazır. Bir şey yapmak istiyorsa, onlar için iftira çok rahat. Dünyayı, BM'yi bu zulmün durdurulmasına davet ediyorum. Dünya barışa hasretse, buradaki mazlum insanlara karşı orantısız bir güç kullanılmak suretiyle 300-400 bin bomba yağdıran bir İsrail var. Nereye kadar buna insanlık sessiz kalacak. 

 NORMALLEŞME MÜMKÜN DEĞİL: 
Bir taraftan İsrail bizimle normalleşme sürecini isterken, bir diğer taraftan bu olaylar devam ettiği sürece, ki ileri sürdüğüm üç şartın bir tanesi Filistin'e olan ambargonun kalkmasıydı. İlk iki şart gerçekleşmiş gibiydi; özür ve tazminat. Ama İsrail, bu ambargo anlayışını demek ki kaldırmaya niyetli değildi. İşte şu anda bu uygulamayla ortaya çıktı. Biz o zaman, biz sizinle nasıl normalleşeceğiz, normalleşebilir miyiz? Normalleşemeyiz. Önce bu zulmü durduracaksınız. Durdurmadığınız sürece Türkiye, İsrail arasındaki normalleşmenin gerçekleşmesi de mümkün değildir. Bunu özellikle ifade etmek isterim."Bu arada Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halit Meşal ile dün birer telefon görüşmesi yaparak gelişmeleri değerlendirdi.