Casio, yeni saatine Bluetooth özelliği ekleyerek cep telefonuyla iletişim kuracak. Bu sayede gelen SMS ve mailler saatten okunabilecek. 'Cep'i kaybetme dönemi de sona erecek

Dünyanın önde gelen saat üreticilerinden Casio, "Shock the World" turnesinin 2012'deki ilk durağı olarak İstanbul'u seçti. 2012 yatırımları ve özel İstanbul Koleksiyonu'nun tanıtımında konuşan Casio Başkanı Akio Ota, G-Shock serisinin kendileri için çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. 1983 yılında ürün gamına eklenen G-Shock serisinin toplam satışlarda yüzde 25'lik paya ulaştığını vurgulayan Ota, "Geçen yılı 1 milyar dolar ciroyla kapattık. Yeni modeler üzerinde sürekli çalışıyoruz. Mart ayında Basel World fuarına katıldık ve yeni bir modeli orada tanıttık. Bu model, Bluetooh sayesinde özellikle iPhone gibi telefonlarda bağlantı kuruyor. Gelen SMS ve mailleri saatten okumaya izin veriyor" dedi.

Temmuzda satışa çıkacak

Yeni saatin telefonla 10 metreye kadar bağlantıda olduğunu ifade eden Ota, "Telefonu bir yerde unuttunuz mu veya çantanızdayken SMS geldimi saat size sesli ikazda bulunuyor. İstanbul Koleksiyonu'yla birlikte bu saati de temmuzda satışa sunucağız" diye konuştu.

Sağlamlığını tuvalette test etti

G-Shock serisini hayata geçiren Kikou Ibe ise, saatin hikayesini anlattı. Casio'nun Ar-Ge binasının tuvaletinde denemeler yaptığını ifade eden Ibe, "Babamdan bana kalan ve çok değer verdiğim saatim kolumdan düşüp paramparça oldu. Bunun üzerine çalışmalara başladım. 2'nci katın tuvaletinden saatleri aşağı atarak test ettim ve sonuçta bu seriyi oluşturdum" dedi.

Uluslararası markalarda lideriz

Casio Türkiye Başkanı Mustafa Ergun, 2011'in beklentilerin aksine zor bir yıl olduğunu kaydetti. Türkiye'de toplam saat ithalatının 275 milyon dolar olduğunu, satış gelirlerinin ise 900 milyon dolara ulaştığını belirten Ergun, şöyle devam etti: "Geçen yıl 13 milyon saat satıldı. Bu rakamın sadece 2,5-3 milyonu uluslararası markalar. Gerisi yerel üretimler. Biz de Casio olarak 480 bin saat sattık. Toplamda payımız yüzde 4. Uluslararası markalarda ise lideriz. Zor bir yıl olmasına rağmen 2011'de yüzde 15 büyüdük. Geçen yılı 16.5 milyon dolar ciroyla kapıttık. Bu yıl 18 milyon dolar hedefimiz. Ciromuzun yüzde 85'ini Casio saatler oluşturuyor."