ABD Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral James E. Cartwright, Ankara'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner ile görüştü.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ABD Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral James E. Cartwright, bugün saat 13.45'te Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'i ziyaret etti.

Görüşmede hangi konuların ele alındığı hakkında bir açıklama yapılmadı.

Ricciardone: Görüşme normal

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye ile ABD arasında terörle mücadele konusunda çok yakın bir istişare olduğunu söyledi.

İsrail’in Milli Günü dolayısıyla Swiss Otel’inde düzenlenen resepsiyona katılan Ricciardone, gazetecilerin soruları üzerine, ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral James E. Cartwright’in Ankara’daki görüşmelerini değerlendirdi. Görüşmelerin PKK’ya karşı mücadeleye yeni bir katkıda bulunup bulunmayacağının sorulmasının üzerine Ricciardone, “Bu konuda yeni bir şey yok. Biz daima çok yakın istişare içinde bulunuyoruz” karşılığını verdi. Genelkurmay’da yapılan görüşmelerde terörle mücadele dışında başka konuların da ele alındığını ifade eden Ricciardone, bu resepsiyonun ardından bir çalışma yemeğine de katılacağını söyledi.

Genelkurmay’da yapılan görüşmeleri “norma bir görüşme”, “nezaket ziyareti” olarak niteleyen Büyükelçi, görüşmelerde Libya’nın gündeme gelip gelmediğine ilişkin bir soru karşısında da “Bu konuları daima konuşuyoruz beraber ama yeni bir şey yok” demekle yetindi.