Kırıkkale'de 2 kez evlilik yapıp boşanan 9 yaşında bir kız çocuğu annesi 29 yaşındaki Tuğba Babacan, geçen hafta "Çarşıya gidiyorum" diye çıktığı evine bir daha dönmedi. Kızının kaybolduğunu öğrenince çalıştığı Irak'tan dönen baba Kenan Babacan, "Onun hayatından endişe ediyorum. Evlenme vaadiyle gittiyse, gelsin kendi elimle evlendireyim" dedi.

Boşandıktan sonra kızıyla birlikte ailesinin oturduğu Sanayi Mahallesi Mustafa Keskin Caddesi'nde eve yerleşen Tuğba Babacan, geçen çarşamba günü "Çarşıya gidiyorum" diyerek evden ayrıldı. Ancak genç kadından bir daha haber alınamadı.

Annesini gizli bir numaradan arayan Tuğba Babacan, "Döneceğim ama nasıl döneceğimi bilmiyorum" dedikten sonra telefonu kapattığı belirtildi. Irak'ta işçi olarak çalışan 54 yaşındaki Kenan Babacan, kızının kaybolduğunu öğrenince çalıştığı işyerinden izin alıp, memleketi Kırıkkale'ye geldi.

Elinde kızının fotoğrafı ile birlikte Cumhuriyet Savcılığı ile polise giden baba Kenan Babacan, yardım çağrısında bulundu. Kenan Babacan, "Kızımın hayatından endişe ediyorum, bana yardım edin. 9 yaşında bir kız çocuğu bulunan kızım Tuğba kaçtı mı, kaçırıldı mı bilmiyorum. Evlenme vaadiyle gittiyse gelsin kendi elimle evlendireyim. Gözümüze uyku girmiyor. Ortam çok kötü, tanıyanlar ve görenler Allah rızası için beni arasın, annesi Meliha ve kız çocuğu onun yolunu gözlüyor" dedi. (EAK)