AYDINPOST ÖZEL "Referanduma hayır" diyecek olan CHP'de kadınlar birebir görüşmelerle seçmenlere ulaşıyor.

ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞTI
Aydın merkez ve ilçelerde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden CHP Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Saadet Kavasgil, "Hayır kampanyamızı daha da etkin kılmak için, sesimiz yettiği her yere ulaşarak propagandamızı sürdürüyoruz. Tüm yurttaşlarımızı, ülkemizin geleceği için hayır vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

BİNLERCE VATANDAŞLA GÖRÜŞTÜLER
İlçe kadın kolları teşkilatlarına da destek olduklarını söyleyen Başkan Kavasgil, "Referandum öncesi süreçte merkezdeki çalışmaların yanısıra ilçe kadın kolları teşkilatlarımıza da destek vererek, onlarla birlikte sokağa çıktık, halktan hayır oyu istedik. Koçarlı, Nazilli, İncirliova, Germencik, Didim ilçelerine giderek çarşı pazar demeden vatandaşlarımızla biraraya gelmeye özen gösteriyoruz. Aydın merkezde de ev ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz" dedi.
Şu ana kadar binlerce vatandaşla 'hayır' kampanyası çerçevesinde görüştüklerini dile getiren CHP'li Başkan Saadet Kavasgil, "Çalışmalarımız sırasında seçmene broşürler veriyoruz. Neden hayır diyoruz kitapçığımız ile CHP'nin referandumda niçin hayırı savunduğunu anlatıyoruz" dedi.

SEÇİMİN KADERİNİ KADIN SEÇMEN BELİRLEYECEK
Halktan büyük ilgi gördüklerini dile getiren Başkan Kavasgil, "Görüştüğümüz, konuştuğumuz herkes desteğimiz size diye cevap veriyor. Tabi bunun yanında evet vereceğini söyleyenler de var. Herkesin kararına saygılıyız. Ama biz ülkemizin geleceği, çocuklarımızın geleceği için Türk kadınının bu konuda da daha etkin olacağına inanıyoruz. 12 Eylül'deki referandumda inanıyoruz ki, sonucu etkileyecek olan kesim kadınlar olacaktır. Bilhassa kararsız vatandaşlarımızla biraraya gelmeye özen gösteriyoruz. Referandum sürecine başlamadan önce zaten çeşitli eğitimlerle kadın kolları teşkilatlarımızı bilgilendirmiştik. Eğitimler sayesinde de şimdi CHP'li kadınlar olarak sokak sokak, pazar pazar, köy köy dolaşarak seçmene ulaşıyoruz. Merkezde de kahve toplantılarına iştirak ediyoruz. Kadın kolları teşkilatımız, sabah saat 09.00 ile gece 02.00'ye kadar çalışmalarını yürütmekte. CHP'li bayanlar açıkçası topyekün referanduma hayır kampanyasında yeraldıkları görülmektedir" şeklinde konuştu.

AYDIN'DAN YÜZDE 70 HAYIR ÇIKACAK
Referandum oylamasında Aydın'dan yüzde 70'in üstünde hayır beklediklediklerini vurgulayan Başkan Kavasgil, "Kadın kollarında görevli 12 arkadaşımızla birliket yürütülen çalışmalarda gördük ki, Türkiye'nin kaderini değiştirecek olan yine kadınlarımız, yine bizleriz. Aydınlıların oyu şimdiden 'hayır'lı olsun" dedi.