Bir ay gibi kısa bir sürede Ankara'dan İstanbul'a, Samsun'dan Alanya'ya tam 8 PTT şubesi soyuldu. Bu haber, soygunlarla ilgili değil, soyulan şubeden giden paralarla ilgili bir haber. Ne oluyor soygunda giden paraya, sigortadan mı tahsil ediliyor? Hayır. Bu paralar sigortadan karşılanmıyor. İşte bu müthiş haberin ayrıntısı...


PTT şubeleri soyulmaya devam ediyor. Dün, Ankara ve Samsun'da 2 yeni PTT soygunu daha yaşandı ve son 22 günde soyulan PTT şubesi sayısı 8 oldu. Peki ne oldu da bu şubelere soyguncular musallat oldu? Yanıt basit. PTT şubelerinde güvenlik sıfır. Ne koruma var, ne güvenlik kamerası. Bu yüzden paraya sıkışan neredeyse koşuyor PTT şubesine. Soyguncuların çoğu acemi ya hemen yakalandılar ya da soygunu gerçekleştiremediler.

İşin buraya kadar olan kısmını bütün Türkiye biliyor. Ancak bilinmeyen ve artan soygunlardan daha da çarpıcı bir yan var. Dün Star TV Anahaber bültenindeki bir haberle bu çarpıcı yan açığa çıktı. Kelimenin tam anlamıyla traji komik. Hani meşhur sözümüze tıpa tıp uyuyor: Güleriz ağlanacak halimize...

GİDEN PARA KİMDEN KESİLİYOR

PTT şubeleri peş peşe soyuluyor. Tamam. Kimi soyguncu üçe-beşe bakmadan kasada ne varsa alıp kaçıyor, kimi alamadan kaçıyor, kimi de polis tarafından kısa süre sonra yakalanıp hakettiği cezayı buluyor. Peki şubelerden çalınan paralar kimden tahsil ediliyor?

Şimdi sıkı durun! Açıklıyoruz: Soyulan PTT şubesinin çoğu kez tek kişi olan personelinden... Evet, yanlış okumuyorsunuz. Soygun yaşayan, güvenlik görevlisi olmadığından, güvenlik kamerası yokluğundan canı bire bir tehlikeye giren PTT çalışanından!

PES DOĞRUSU

Mizah değil, İstanbul'da bir ay önce soyulan PTT şubesinin tek kişilik elemanı, soygundan sonra bir önlem alınıp alınmadığını araştıran muhabire aynen şunları anlatıyor:

"Bir ay önce silahlı soyguncu tarafından şubemiz soyuldu. Ben tek başımaydım. Soyguncu gelip, kasadaki paraları istedi. Panikle ayağa kalktım ve istediğini yaptım. Kasada bulunan 800 TL'yi kendisine verdim. Kaçıp gitti. Aradan bir ay geçti ancak hala şubemizde ne güvenlik görevlisi ne de güvenlik kamerası yok. Üstelik kasadan giden parayı da benden kestiler!"

Muhabir, soygun yaşayan şubenin soyulan elemanının bu sözleri karşısında şoke oluyor, "Anlamadım, nasıl yani bu parayı sizden mi tahsil ettiler?" diyor. Soygun şokunu aradan bir ay geçmesine rağmen hala üzerinden atamamış personel, "Evet" diyor normal bir tonla ve sözlerini sürdürüyor:

İNANILMAZ ÖNLEM

"Soygun sırasında ayağa kalkmışım. O yüzden benden tahsil ettiler. 800 TL'yi iki taksit halinde maaşımdan kestiler. Birinci kısım 500 TL hemen soygundan sonra kesildi. Bu ay da 300 TL kesilecek. Olur mu böyle şey. Ben panikte ne yaptığımı bilemedim. Korktum... Ama şimdi kendi çapımda önlem aldım. Kasada toplanan paranın miktarı yükseldikçe ayakkabımın içinde saklıyorum. Yeniden soyulursak, hiç olmazsa kasada az miktarda para bulunsun. Paralar da çoğalınca ayağım ayakkabının içinde sıkışıp şişiyor!"

HÜRRİYET