CNN TÜRK Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtlayan Clinton, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'yi ziyaret edecek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.


CNN TÜRK'e konuşan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mehmet Ali Birand'ın sorusu üzerine Erdoğan'a İnsan Hakları Raporu'nda yer alan basın özgürlüğü konusunu gündemi getirdiğini söyledi. Clinton, hiç bir siyasetçi basının kendisini eleştirmesinden hoşlanmaz dedi. Bu olayı anladığını söyleyen Clinton bunun doğal bir gerilim olduğunu belirtti. Ayrıca Basın özgürlüğü demokrasinin bir parçasıdır dedi.

Hillary Clinton, "PKK ortak düşmanımız. Terörle mücadele konusunda işbirliğimiz sürecek" dedi. Clinton, İran konusunda da Türkiye'den yardım isteyeceklerini söyledi.

"Obama, ortak dost bir ülkeye gelecek" diyen Clinton, "Türk ve ABD gençlerinin facebook'u en çok kullanan gençler oduğunu biliyorum. Birçok ortak yönümüz var" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin İslam dünyasında bir model olduğunu da belirten ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye'de İslam ve demokrasinin bir arada olduğuna vurgu yaptı.

Clinton, ''Türkiye'yi nasıl tanımlıyorsunuz, ılımlı bir İslam mı" şeklindeki soruya da, "Hayır, dini ifadelerle nitelendirmiyoruz. Türkiye ile ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz, derinleştirmek istiyoruz" yanıtını verdi.

Milliyet