Samba, caz, bossa nova ve mambo türlerini harmanlayan sıcak ve hayat dolu şarkılarıyla Caro Emerald, birbirinden usta sekiz müzisyenle birlikte, 10 Temmuz Salı akşamı saat 21.00’de geçen yıl ilk kez bir konser mekânı olarak kullanılarak büyük ilgi gören Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kıyı Amfi’de olacak.
 

Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin başlangıcının 400. yıldönümü kapsamında Hollanda Kraliyeti’nin desteğiyle gerçekleştirilecek konserde Caro Emerald’a Stefan Kruger (davul), Aram Kersbergen (bas), Stefan Schmid (tuşlu çalgılar), WiegerR Hoogendorp (gitar), Guido Nijs (saksofon), Louk Boudesteijn (trombon), Robbert Scherpenisse (trompet) ve Dj Kypski eşlik edecek.
 

2010 yılında yayımladığı, 40’lı ve 50’li yılların tınıları ile harmanlanmış olan ilk albümü Deleted Scenes From The Cutting Room Floor ile satış rekorları kıran Caro Emerald son dönemlerin en iyi caz vokalistleri arasında gösteriliyor. Sadece Avrupa’da bir milyonu aşkın satış rakamı yakalayan albüm, Hollanda’daki müzik listelerine bir numaradan giriş yaptı ve listelerde 30 hafta boyunca bir numaradaki yerini koruyarak Michael Jackson’ın “Thriller” albümüne ait olan rekoru da kırdı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de de satışa sunulan albüm, Polonya, Almanya ve İngiltere’de altın statüsüne ulaştı.
 

Dans salonu cazından sinematik tangolara, groove caz parçalarından bulaşıcı mambolara 12 parçanın yer aldığı albümdeki Back It Up ve A Night Like This gibi hit şarkılarıyla hem Avrupa’da hem de Türkiye’de geniş bir dinleyeci kitlesine sahip Caro Emerald, bu yıl Almanya’da verilen prestijli Echo Ödülü’nü kazandı. Albümden parçalar, “2 Days in New York” filminin yanı sıra The Secret Circle ve Vampire Dairies gibi dizilerde sık sık kullanılıyor.
 

1981 yılında Amsterdam’da doğan ve Amsterdam Konservatuarı Caz Vokal bölümünden mezun olan Caro Emerald’ın hayatı 2007 yılında yapımcı David Schreurs ve Jan van Wieringen’den aldığı bir telefonla değişti. Kanadalı şarkı yazarı Vince Degiorgio ile bir proje üzerinde çalışan ikilinin, demo şarkıcısı vokal kaydına yetişemediği için Caro Emerald, “Back it Up” şarkısını seslendirdi. Şarkıyı çok beğenen Emerald’ın bir yıl sonra Amsterdam’daki yerel bir televizyon kanalında ‘Back it Up’ı canlı olarak seslendirmesinin ardından tüm dikkatleri üzerine çekti. Şarkı öyle beğenildi ki, izleyiciler TV kanalının telefonlarını kilitlediler ve şarkıyı söyleyen sevimli kızla ilgili yapımcılara sayısız e-posta gönderdiler.
 

Santralistanbul Kıyı Amfi’nin kapıları saat 18.00’de açılacak. Konser öncesinde Açık Radyo DJ’lerinden Dirk Vermeiren de bir performans sergileyecek.
 

19. İstanbul Caz Festivali kapsamında Raymond Weil sponsorluğunda gerçekleştirilecek Caro Emerald konserini biletleri 90 TL, 70 TL, 60 TL, 50 TL, 40 TL ve 30 TL (öğrenci) üzerinden, BİLETİX satış kanalları ve İKSV’de satılıyor. Konser günü mekan girişinden de bilet satışı olacak.
 

Daha önce Şan Tiyatrosu, İstanbul Modern, Sepetçiler Kasrı gibi İstanbul’un sıra dışı mekânlarını kullanan Geçtiğimiz yıl ilk kez İstanbul Caz Festivali dâhilinde halka açık bir konsere ev sahipliği yapan santralistanbul Kıyı Amfi festivalin en beğenilen mekânlarından biri oldu. Santralistanbul Kıyı Amfi festival kapsamında 17 Temmuz’daki Sharon Jones and the Dap-Kings konserine de ev sahipliği yapacak.
 


European Jazz Club konserleri bu gece saat 22.30’da Salon’da özgün basklarnet doğaçlamalarıyla tanınan Oğuz Büyükberber, Avrupa’nın önde gelen üç caz ustası Simon Nabatov, Wolter Wierbos ve Tobias Klein ile devam ediyor.
 

Türkiye ve Avrupa’da birçok festivale konuk olan ve özellikle doğaçlamaları ile dikkatleri çeken Oğuz Büyükberber, birçok uluslararası yarışmada ödül kazanan Juilliard School Of Music mezunu caz piyanisti Simon Nabatov, dünyanın önde gelen trombon sanatçıları arasında gösterilen, JC Tans & Rockets, Theo Loevendie Quintet gibi isimlerle çalışan Wolter Wierbos ve Avrupa’da sayısız festivalde yer alan Full Fathom Five ve Spinifex Orchestra’nın öncüsü ve besteci Tobias Klein, birlikte katıldıkları festival ve konserlerin ardından bu kez İstanbul’da buluşuyorlar.