Carlos 10 numara adam “Hatrımızı sormayı ihmal etmez. Bir gün yanlışlıkla eşofman vermişiz, ‘O yırtık’ dedim ama ‘Ben giymesem başkası giyecek, ne farkeder ki’ dedi.”

“Çok teknik direktörle çalıştık. Hepsinin eksisi, artısı vardı. Ama 2 tane adam gibi adam vardı. Biri Del Bosque’ydi diğeri ise Carlos Carvalhal.”

BENİ tanıyanlar bilir.. Hayatımın büyük kısmını soyunma odası koridorlarında, futbolcularla ve teknik heyetlerle geçirdim. Sadece teknik heyetler değil esesasında, bir kulübün bünyesinde çalışan herkesi çok iyi tanırım. İlişkilerim de çok iyidir.

-VE yılların verdiği tecrübe bana şunu öğretti: “Futbolcuların teknik direktörü sevip sevmediğini anlamak için oynayanlara değil yedeklere, hatta hiç kadroya giremeyenlere soracaksın. Ve o hocayla ilgili daha derin bilgileri kulüp çalışanlarından alacaksın.” Ben bunu Carlos Carvalhal için Beşiktaş yedeklerine sordum, ‘Nasıl bir teknik direktör’ diye? Futbolcular “Carlos öncelikle çok adaletli. Oynamayı kim hakediyorsa vatandaşı demeden formayı ona veriyor..”

‘BİZ BİR AİLEYİZ’

-SORDUĞUM futbolculardan hiçbiri alehinde hiç bir kelime etmedi. Ümraniye’deki personele sordum. Aşcısından malzemecisine kadar. ‘Carlos nasıl biri?’ sorusuna şu cevapları aldım: “Teknik direktör tartışmak, ‘İyi takım çalıştırıyor, iyi taktik veriyor’ demek bize düşmez. Ama adamlığını sorarsan Carlos 10 numara adam. Her gün hepimize ‘Nasılsınız, günaydın’ demeden odasına gitmez. Halimizi hatrımızı sormayı hiç ihmal etmez. Tesislerden ayrılırkın teker teker herkese ‘hoşcakalın’ der. Genellikle bizimle oturur, yemeğini bizimle yer. Her gün bir şeye ihtiyacnız var mı diye sorar. ‘Eğer varsa ve bana söylemiyorsanız ayıp edersiniz. Benim bir şeye ihtiyacım olursa sizden rahatlıkla isterim. Biz bir aileyiz’ der ve inanın insanı çok iyi motive eder.

-DEVAMINI malzemeci Süreyya’dan dinleyelim: “Bir gün yırtık eşofman vardı. Kenera ayırmıştık. Farkında olmayan bir arkadaşımız onu Carlos’un odasına götürmüş. Odasına koştum. Giymişti. ‘Hocam bu yırtık, değiştirelim’ dedim. O da ‘Önemli değil. Ben giymesem başkası giyecek. Bugünlük böyle olsun’ dedi.. Çok teknik direktörle çalıştık. Hepsinin artısı eksisi vardı. Ama 2 tane 10 numara vardı. Birisi Del Bosque, biri de Carlos Carvalhal.”

Vatan