Fransa'da düzenlenen bir kamuoyu araştırması, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi şarkıcı ve eski manken Carla Bruni'nin, ''first lady yarışında'' açık farkla geride kaldığını ortaya koldu.

Son kamuoyu yoklaması, gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasına kesin gözüyle bakılan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın eşi, eski televizyon sunucusu Anne Sinclair'in, Carla Bruriye'ye oranla seçmenler tarafıdan iki misli daha fazla sevildiğini ortaya koydu

IFOP kamuoyu araştırma merkezinin Paris-Match dergisi için yaptığı araştırmaya göre, Fransızların yüzde 65'i, ünlü sunucu Anne Sinclair'i ''first lady''lik görevine daha fazla yakıştırıyor.

Aynı ankete göre Bruni'yi tercih edenlerin oranı yüzde 31. Araştırmaya katılanların yüzde 4'ü ise bu konuda kararsız olduğunu veya bir fikri olmadığını bildirdi.

Fransa'daki son anketler, sosyalist hükümetler döneminde çeşitli bakanlıklarda görev alan IMF başkanının, cumhurbaşkanı seçimini Sarkozy karşısında rahat bir şekilde kazanacağını gösteriyor.

A.A.