4 faili meçhul cinayete ilişkin soruşturmada, itirafları nedeniyle tutuklanan Ayhan Çarkın’ın dosyası Emniyet Genel Müdürlüğü’nde kayboldu.

Başkentte işlenen 4 faili meçhul cinayete ilişkin yürütülen soruşturmada, yaptığı itirafların ardından tutuklanan eski özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın Emniyet Genel Müdürlüğü’nde (EGM) tutulan dosyasının kaybolduğu iddia edildi. Çarkın’ın bu nedenle emekli olmak için başvuruda bulunurken sıkıntı yaşadığı öğrenildi.

Sincan Cezaevi’nde tutuklu olan Ayhan Çarkın, EGM Özel Harekat Daire Başkanlığı kadrosu altında uzun yıllar görev yaptı. Çarkın tutuklanmadan önce emekli olabilmek için Emekli Sandığı’nda girişimlerde bulundu. Ancak işlemler sırasında şok haber geldi. Çarkın’a yakın kaynaklardan öğrenilen bilgiye göre, Çarkın’ın Emniyet Genel Müdürlüğü’nde tutulan, içinde memurluk kariyerinin anlatıldığı ve sicil notlarının da bulunduğu dosyanın kaybolduğu ve arşivde bulunmadığı öne sürüldü. Yani dosya kaybolduğu için resmi kayıtlarda Çarkın memurluk yapmamış gözüküyor. Çarkın’ın gün sayısını tamamlayıp emekli olması için bu dosyaya ihtiyacı var.

Diğer yandan Çarkın, görev yaptığı yıllarda tanık olduğu olayları da kitaplaştırıyor. Şu ana kadar 100 sayfanın üzerinde yazan Çarkın’ın taslak kitabı cezaevi yönetiminin izin vermesi halinde dışarı çıkartılacak ve yayınevine teslim edilecek. Kitapta, 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerin ayrıntılarıyla anlatıldığı ve buna karışan isimlere tek tek yer verildiği öğrenildi.