Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği"nde görevli polis memuru F. D, daha önce Reina"daki bir kavgadan hatırladığı A. H. ile karşılaştı. Supper Clup'ta ikili arasında yeniden kavga çıktı ve A.H., polis F. D."ye yumruk attı.

Kavgayı bardaki diğer görevliler ayırdı ancak F. D. barın otoparkına giderek otomobildeki silahını aldı. Barın müdürü polis F. D."yi sakinleştirmek istedi, bu sırada A. H. ve arkadaşları da otoparka geldi.

Yeniden alevlenen kavgada yere düşen F. D."nin silahı K.Y. tarafından alındı. Kavga sürerken iki sivil komiser ile iki polis müdahale etmedi. Kavganın ardından silahının olmadığını fark eden polis F. D., barın güvenlik müdürüne durumu iletti, güvenlik müdürü F. D.'ye silahını teslim etti.

KAMERA KAYITLARINI ALDILAR

Olay yerine gelen polis ekibi, kavgada mekanda olan komiserlerle konuştu. F. D., şikayetçi olmadı, polis ekibi ise işlem yapmadı. Olaydan haberdar olan Beşiktaş Asayiş Büro amiri O. K. ise müdürlere bilgi vermedi. Beşiktaş Asayiş Şube"de görevli polis M.K"yı bara gönderen O. K., güvenlik kamerası görüntülerinin alınmasını istedi. Gece kulübüne gelen polis, herhangi bir tutanak vermeden güvenlik kamerası görüntülerini aldı.

Olay İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın"ın kulağına gitti. Çapkın, tutanak tutulmadığını öğrenince talimat verdi, olaya adı karışan polislerin ifadesi alındı. Kavgaya karışanlar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ancak olaya karışan 1'i emniyet amiri 10 polis, Çapkın"ın talimatıyla açığa alındı.