2008 yapımı Gomorrah filmiyle Cannes Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü'ne değer görülen İtalyan yönetmen Matteo Garrone'nin yeni filmi Reality, yarışma seçkisinde yer aldığı Cannes'da büyük ses getirdi.

Ahaber'in haberine göre; filmde Napolili bir balıkçıyı canlandıran Aniello Arena'nın En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanabileceği konuşulurken, kimi eleştirmenler ondan "yeni Robert de Niro" diye söz etmeye başladı bile. Ne var ki, bütün iyimser tahminler bir yana, Arena'nın ödülü kazandığı takdirde ne yapacağı bile merak konusu oldu. Zira eski bir mafya tetikçisi olan Arena, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış ve filmin çekimlerine bile özel izinlerle katılmış.

BİR ADAMIN HAYALLERİ YIKILIR

Matteo Garrone, Reality'de şöhretin cazibesine kendini kaptırıp yavaş yavaş duygusal dünyası erozyona uğrayan bir kahraman hakkında bir modern zamanlar masalı anlatıyor. Napolili bir balıkçı olan Lorenzo iyi bir aile babası, sevgi dolu bir eştir. Ancak ailesi yeni başlayan reality show "Big Brother" a katılması için ısrar edince, bu sevimli adamın küçük dünyası da yıkılmaya başlar. Lorenzo yarışmaya başvurur ve "Biz size geri döneceğiz" cevabı alır. Televizyon kanalının aramasını bekleyen Lorenzo'nun kasabadaki yıldızı da bir anda yükselir.