28 Şubat soruşturması sürerken, Milat Gazetesi başyazarı Aslan Değirmenci medya dünyasında cadı avını başlatan isimlerden biri oldu.

28 Şubat soruşturmasının medya, iş dünyası ve profesörlere kadar uzanacağını ileri süre Değirmenci, bir çok ünlü gazetecinin de ifade vereceğini öne sürdü.
Beyaz Tv'de yayınlanan MedCezir programında 28 Şubat soruşturmasının medya dalgasında ifade verecek isimleri listeledi:

Değirmenci'nin listesindeki gazeteciler ise şöyle sıralanıyor:

- Emin Çölaşan

- Uğur Dündar

- Fatih Çekirge

- Güneri Civaoğlu

- Rauf Tamer

- Ertuğrul Özkök

- Fikret Bila

- Oktay Ekşi


MEDYADA CADI AVINI BAŞLATTI

Değirmenci iddiasını şöyle gerekçelendirdi:

"Genelkurmay'a yakın gazetecilerin sipariş üzerine haber yazdığı o raporda açıkça ifade ediliyor. Medya o dönem post modern darbenin içinde yer almıştır. Sıra ona da gelecek. Yargı önünde hesap verecekler."

İFADE DAVETİYELERİ YAZILDI
"Şu bir gerçek. Belgeler ortada... Yeni bir dalga geliyor ama dalganın boyutunu kestirmek çok zor. Emin Çölaşan, Uğur Dündar, Fatih Çekirge, Güneri Civaoğlu, Rauf Tamer, Ertuğrul Özkök, Fikret Bila ve Oktay Ekşi için ifade davetiyelerinin hazırlandığını düşünüyorum. Bu isimler tutuklanacak demiyorum ama ifade verecekler. Kararı yargı verecektir. Aynı şekilde Psikolojik daire tarafından kullanılan muhabirler de deşifre olacak."

MEDYA SAHİPLERİ DE İŞİN İÇİNDE
"Medya sahipleriyle ilgili bir şeyin olmaması mümkün değil. Çünkü söz konusu bu isimlere görev veren maaş veren kişilerde medya patronlarıdır. Medya patronları yanında çalıştırdığı kişilerin psikolojik harekata uğrayıp uğramadığını bilmiyorsa medya patronluğu yapmasın."

gazeteciler.com