CANLI YAYINDA GELEN EVLENME TEKLİFİ 

1960"lı yılların ortalarında Balıkesir"in Bereketli köyünde iki yıl barış gönüllüsü olarak kalan ve Türkçeyi akıcı bir şekilde kullanan Heath Lowry"nin hoş sohbetiyle belli ki özellikle bazı kadın izleyicileri çok etkilediği anlaşılıyor. Çünkü programa elektronik posta üzerinden gelen soruların arasında “Bu adama bayıldım, benimle evlenir mi?” şeklinde bir evlilik talebi de vardı.
Altaylı ile Bardakçı bu talebi canlı yayında açık edince, Lowry kendini birden Türk kamuoyu karşısında jön bir akademisyen olarak hissetmiş olabilir. Ama Amerikalı profesör hemen Türkçe “Ben çok evliyim...” diyerek, o sırada evde kendisini televizyon başında izlemekte olan Türk eşi Demet Hanım karşısında durumu anında toparlamış oldu.
Bu fasıldan programda gündeme gelen bir konu da, Lowry"nin Bereketli köyündeki anılarını anlattığı ,“Turkey and I” (Türkiye ve Ben) adlı kitabında köylülerin kendisini köydeki bir kızla evlendirmeye kalkmalarının öyküsüydü. Lowry, evlenmeden köye veda etmiş, ama daha sonra İstanbul"da karşısına çıkan Demet Hanım"la “çok evlenmişti”.