Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Med-Cezir'de bu hafta 'Kürt sorunu ve terörle mücadele ' konusunu tartışılırken Nagehan Alçı ve emekli general Nejat Eslen arasında polemik yaşandı.

TSK SADECE ASKERLİKLE UĞRAŞIYOR
Nagehan Alçı, Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanı olmasıyla birlikte TSK.'nın terörle mücadelede daha başarılı bir performans sergilediğini ifade ederken 'Son dönemde terörle mücadelede daha etkin bir mücadele veriyor. Asker artık sadece askerlik meselesiyle uğraştığı için. Eskisi gibi değil. TSK ağırlığını veriyor ve mevzi kaybediyor PKK. Bunu Karayılan'da kabul ediyor. Türkiye son dönemde özellikle özel hareket birimleri ile daha etkin bir şekilde terörle mücadele ediyor. ' dedi.

KÜRT SORUNU YOK
Emekli general Nejat Eslen'in 'PKK'nın lider kadrosunu elimine etmek lazım. Askeri alanda insiyatif ele almak lazım. Kürt sorunu yok bence. Kürtçülük sorunu var. ' sözleriyle başlayan tartışma, Nagehan Alçı'nın sözleriyle iyice alevlendi.

PKK BUNDAN NEMALANIYOR
PKK'nın askeri operasyonları uluslararası platformda bir sömürü aracı olarak kullandığını kaydeden Alçı 'Bu sorunu çözmez. PKK bunun üzerinden nemalanmaya devam eder. Bir yandan askeri operasyon yapılacak, diğer yandan PKK'nın sömürdüğü demokratik olmayan bu zeminle ilgili adımlar atılacak. Atılmadığı sürece bir sömürü aracı olur. Kürt sorunu diye bir sorunu tanımadan, bunu nasıl çözebilirsiniz? Sizin tarif ettiğiniz bakış açısı nedeniyle bugün Türkiye'de kangren olmuş bir terör sorunu var. ' dedi.

AVNİ ÖZGÜREL'DE NASİBİNİ ALDI
Emekli general PKK lideri Murat Karayılan'la röportaj yapan Avni Özgürel'e de tepki göstererek 'Oraya gidiyor. PKK bayrağı önünde Karayılan Napolyon gibi oturuyor. Olur mu öyle şey. Bu ne biçim gazetecilik? Ben hiç bir gazeteciyi PKK'nın bayrağı altında görmek istemiyorum. Ben o kadar devletçiyim ve iftihar ediyorum. ' diye konuştu.